Skip to content

Toitumisnõustaja: 5 viga, mida kaalulangetusel tehakse

Kas oled end vahel tabanud mõttelt, et teed enda arvates kõik õigesti – toitud tervislikult, liigud piisavalt, ent kaal ei taha siiski langeda.. Tundub, et teistel käib see imelihtsalt, miks siis minul see nii raske on? 

Kui tunned end ära, siis siin on sulle viis näpunäidet, mida jälgida, et Sinu kaalulangetuse teekond oleks lihtne, nauditav ja püsiv.

  • 1. Ära elimineeri toidugruppe

Tihti kuuleme, et selleks, et kaalu langetada, tuleb see või teine toiduaine oma menüüst välja jätta. Eriti halva reputatsiooni on saanud süsivesikud. Süsivesikud on meie aju peamine toit ning me vajame neid väga. Oluline on valida Õiged süsivesikud ning need päeva peale ära jaotada. Lisa oma menüüsse täistera tooteid, rohkelt puu-ja köögivilju, kaunvilju ning ära unusta ka vee joomist.

  • 2. Ära jäta toidukordi vahele

Kui me jätame toidukordi vahele, siis meie veresuhkru tase langeb, me muutume närviliseks, loiuks, meie mõtteviis aeglustub ning tekivad erinevad isud, kuna meie aju tahab kütust ning tavaliselt on selleks kütuseks kiired süsivesikud, mida me siis käigu pealt haarame. Arvame, et kui jätame söögikordi vahele, siis sööme vähem, kuid tegelikult teeme selle kõik tasa oma õhtuste näksimistega. Kui oleme terve päev näljas olnud, on lihtne õhtul ennast üle süüa. Palju parem oleks süüa kolm põhitoidukorda ja kaks täisväärtuslikku vahepala ning õigepea märkad, kuidas su kaal hakkab langema, tuju muutub paremaks ning isud kaovad ja see kaalu langetamine muutub kergeks!

Lillkapsariisiga täidetud paprika
  • 3. Ära söö toite, mis Sulle ei maitse

Olemas on nii palju erinevaid tervislikke ja häid toiduaineid. Et jätkusuutlikult tervislik olla, ei pea sa vaid lehtkapsast näksima, eriti veel, kui see Sulle ei maitse. Pole vaja süüa midagi lihtsalt sellepärast, et sa tead, et seal on palju häid vitamiine. Proovi hoopiski mõnda muud tumerohelist köögivilja – võta näiteks brokoli enda menüüsse. Muuda oma menüü isuäratavaks ning kogu Sinu tervise teekond muutub palju nauditavamaks!

  • 4. Ära oota suuri tulemusi liiga kiiresti

Internet on täis igasuguseid imedieete, mis lubavad kaotada 5 kilo nädalas. Unusta need ära – oluline on saavutada elukestvad tulemused, mitte kaotada neid samu 5 kilo kümme korda. Aeglaselt saab kõige kiiremini! Püsivad tulemused on need, mille poole püüelda.

  • 5. Muuda oma mõtteviisi

Kõik algab meie mõtteviisist. Kui Sa arvad, et Sa saad, siis Sa ka saad kui Sa arvad, et Sa ei saa, siis Sa ka ei saa. Proovi endaga rääkida rahulikult, positiivselt, innusta ennast nagu sa innustaksid oma parimat sõbrannat. Me tõmbame ligi täpselt seda, mida me mõtleme. Keskendu rohkem positiivsele ja märkad, kuidas maailm Sinu ümber muutub. Tähista väikeseid võite. Sõid vaid ühe küpsise tavapärase kahe asemel? Ole selle üle uhke! Läksid magama pool tundi varem kui tavaliselt? Tähista!

Toortatra kohupiim

Tervislik toitumine saab olla lihtne ja meeldiv igapäevaelu osa, mis toob päriselt soovitud püsivaid tulemusi. Kaalu saab langetada ka ilma nälga tundmata ja toidugruppidest hoidumata. Ja just seda Sulle Toitumisnõustaja+ 8-nädalases programmis tõestada soovimegi.

Eelmises programmis osalenud Marge:

“Olen päris palju dieeditanud, aga nii lihtsat programmi ei ole ma kohanud. Mulle väga meeldisid toitumise teemalised loengud, need olid väga õpetlikud. Hakkasin regulaarselt ja tealdikult sööma ja oma veresuhkrut tasakaalustama. Kaotasin 6.6 kg. Positiivne oli see, et ei pea toitu kaaluma ja süüa sai kõike!”

Teadlikkus ja head toitumisharjumused on edu võti.

Uus programm alustab juba varsti!

Liitu meiega SIIT.