Skip to content

Annely: “Programmi ajal sain lõplikult kinnitust, et maitsvate ja tervislike toitude valmistamine ei pea olema pikk, tüütu ja aeganõudev ettevõtmine”

Retseptid on lihtsad, kogused vastavad tegelikkusele ja kõhu saab päriselt täis nii, et pole kohutavalt raske olla. Sõbrad, kes külas käies toite kiitsid, võtsid endagi menüüsse (taas) näiteks suvikõrvitsa või veisehakkliha.


Minu suhe toitumisega on omamoodi: on hetki, mil ma seda kirglikult naudin; hetki, mil ma söön, korvamaks kehva tuju; hetki, mil söön jooksu pealt. Mul on kiire elutempo, olen kodus hektiliselt ja armastan väga jahutooteid. Võid ise arvata, mida see kombinatsioon mu tervisega pikkamööda on teinud. Toitumisnõustaja+ programmiga liituma ajendasid mind kaks soovi: parandada oma suhet toiduga ja tunda end füüsiliselt paremini. Kaalulanguski oli kuklas, aga prioriteet see polnud. 

Mul oli, tuleb tunnistada, programmi eel mitu eelarvamust. Ma ju tean teoorias, kuidas peaks sööma. Vist? Lisaks mõtlesin veidi ka rahalisele kulule. Täna, kaks kuud hiljem, ei kahetse ma liitumist. Mul on veel palju õppida, aga suurim võit oli terve rida uusi teadmisi selle kohta, miks midagi, mida sööme (või ei söö) mõjutab meie tervist – ja mil viisil. 

Mulle meeldis, kuidas programm oli üles ehitatud. Glükeemilise koormuse info esimeses loengus tundus algul väga segane, aga nädal nädala järel teadmised kinnistusid. Ma olen kogu täiskasvanuea olnud hädas tugevate meeleolukõikumistega oma tsükli eri etappides – ja olgem ausad, eks kõige rohkem kehva kvaliteediga toitu sai nositud just päevade eelsel ajal.

Programm on piisavalt pikk, läbimaks viljakas eas naise kahte tsükliringi ja nägin, kui erinevalt võin end tunda, kui keha hea une (see on kõige alus), kerge liikumise ja kvaliteetse toiduga hellitan. 

Esimene tsükkel kulges ootamatult kergelt: isusid oli, aga märkimisväärselt vähem kui tavaliselt. Üldse oli energiat tajutavalt rohkem. Teine tsükkel (ja programmi teine pool) maandus töö- ja eraeluliselt väga pingelisse aega ja söömine kannatas. Keha annab kohe märku, kui midagi on liiga vähe või palju: olgu selleks kolimiskastid, hoogsalt täituv töökalender või 35 kilomeetrine jalgsimatk.

Mina ja köök oleme küll üsna hästi läbi saanud, kui kohtume, aga ei saa siiski öelda, et ma elus seal ülearu kaua aega oleksin veetnud. Mingitel etappidel paar aastat tagasi tuli suisa meenutada, millises sahtlis mu pann on. Või sõel. Mul lihtsalt ei ole olnud tahtmist aega pliidi ees veeta, kui päevas-nädalas-kuus on nii palju toredat, mida teha. Ja väljas nii palju häid söögikohti. Samas kulus niimoodi toidule – ja ei saa öelda, et alati tervislikule –  oluliselt rohkem raha. Programmi ajal see muutus, sest sain lõplikult kinnitust, et maitsvate ja tervislike toitude valmistamine ei pea olema pikk, tüütu ja aeganõudev ettevõtmine. Retseptid on lihtsad, kogused vastavad tegelikkusele ja kõhu saab päriselt täis nii, et pole kohutavalt raske olla. Mulle on alati meeldinud teha korraga mitme söögikorra jagu põhitoitu, mida eri lisanditega kombineerida ja siinsed retseptid aitasid seda praktikat kinnistada.

Mulle meeldivad soolased hommikusöögid – üldse soolane toit rohkem kui magus. Moosiga puder mind eriliselt ei eruta, aga mõnus soolane täisterakaerahelbepuder küll. Sa võid seda lugedes küll ohata, et veab mul, eks? Ei isuta šokolaadi järele. Aga minu ahvatlused peidavad end soolaste näkside riiulis: juustu- ja hapukooremaitselised jnejne. Ma sõin neid toidukorrana, sest isu (õigemini himu) oli nii painav – ja suures koguses. Ma ei saa öelda, et seda täna ei juhtuks, aga suudan end oluliselt paremini kontrolli all hoida.

Üks suurimaid võite oli vahepalade kasutuselevõtt. Päriselt ka – see toimib. Paki vahepalad kotti ja söö neid. Isusid tekib nõnda talitades aina vähem.

Annely

Kokkuvõtteks: kaotasin kaalu 2 kilogrammi, aga sain sama palju juurde teadmisi ja oskuseid, et end hoida. Sõbrad, kes külas käies toite kiitsid, võtsid endagi menüüsse (taas) näiteks suvikõrvitsa või veisehakkliha.

Soovitan Toitumisnõustaja+ programmi igale inimesele, kes on kas või vahel tundnud, et see, mida ta oma tervisega ja tervisele teeb, pole ehk päris õige. Mina tahan elada tervena kõrge eani ja kui sinu soov on sama, on see programm üks parimaid abimehi, keda õlal kanda.


💚 Suvine ja selle aasta VIIMANE programm stardib juba 8. juulil! Kui soovid saada uusi toitumisalaseid teadmisi ja boonusena ka kergusega kaalu alandada, siis liitu meiega juba täna! 🙂

Hetkel kehtib veel ka soodsam hind!

Vaata lähemalt SIIT.