Skip to content

Brita tervisetee lugu – “Kuidas on võimalik, et on olemas programm, mis lubab toitu kaalumata kilosid kaotada.”

Kuigi ma olin programmiga liitumise hetkeks teinud mitmeid aastaid tööd selle nimel, et mu suhe toiduga ei oleks negatiivne ja et mu toitumisharjumused ei oleks sõltuvuses minu emotsioonidest, andis see programm mulle lõpuks viimase tõuke, et seda mustrit päriselt murda, sest täiesti kindlalt olen ma emotsionaalne sööja. Mul on nii hea meel, et ma programmiga liitusin, sest ma sain nii palju teadmisi, põnevaid fakte, uusi retsepte, energiat, motivatsiooni ja isegi uue sōbranna ja ainus, mis ma kaotasin oli 6 kg ja seda ma kohe kindlasti tagasi igatsema ei jää. Lisaks lähevad taas jalga teksad, mida kandsin viimati enne teist rasedust.

Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmiga liitumist kaalusin tegelikult juba 2022. aasta alguses, aga millegipärast enda tervise ja heaoluga seotud teemade puhul kipun tihti lahendusi edasi lükkama, sest alati tundub mõni teine teema põletavam. 

Selle aasta alguses aga lubasin, et võtan fookuseks enda vaimse ja füüsilise tervise. Seega otsustasin endale sünnipäevaks kingi teha ja programmiga liituda. Liitusin, kuna maha oli vaja raputada veel viimased rasedusega juurde võetud kilod ja tundsin pidevalt väsimust, mis omakorda tekitas meeletut vajadust millegi magusa järele haarata. Seepärast oli minu suurimaks eesmärgiks kilode kaotamise kõrval ka oma energia tagasi saada, et ma ei peaks maiustustest sõltuma.

  • Minu jaoks oli suurimaks küsimuseks see, et kuidas on võimalik, et on olemas programm, mis lubab ilma toitu kaalumata kilosid kaotada. Olen juba väikesest peale pigem suurem olnud, mistõttu hakkasin juba üsna noorena otsima erinevaid viise, et oma kaalu kontrolli all hoida, seega olen katsetanud enda peal asju näljutamisest ülipopulaarsete toitumiskavadeni. 
  • Kuigi kõik toitumiskavad on minu peal tõesti toiminud, siis ei ole ma kahjuks (või õnneks) piisavalt järjepidev inimene, et elu lõpuni oma toitu piinliku täpsusega kaaluda ja tahtsin leida lahendust, mis oleks pikas plaanis toimiv. Kahjuks oli minu jaoks toitumiskavade reaalsus see, et ilma asju äppi panemata ma oma toitumist jälgida ei osanud. Toitumisnõustaja+ võlus mind just sellega, et tervisliku toitumise alustalaks pole mitte makrode lugemine, vaid teadmised toidust ja toitainetest. 
Brita enne ja pärast 8-nädalase programmi läbimist
  • Kindlasti hirmutas mind alguses veidi ka suhkruvaba kuu väljakutse, aga päris ausalt –  see oli lihtsam, kui ma oleksin osanud isegi loota ja on uskumatu, kui palju maitsemeel kõigest kuu ajaga muutuda võib. Tänu sellele kadusid mul igasugused magusasööstud ja ka peavalud, mis olid vahepeal juba väga suureks probleemiks saanud. Lihtsaks tegi selle kindlasti see, et nii programmi eestvedajad, eesotsas Elisega, aga ka Toitumisnõustaja+ 8-nädalases toitumisprogrammis osalenud inimestest koosnev grupp, oli nii toetav! Jagati erinevaid nippe ja tervislikke asendusi tavapäraste suhkrurikaste toodete asemele.
  • Üks asi, mis mulle väga Toitumisnõustaja+ 8-nädalase toitumisprogrammi juures meeldib on see, et toite ei lahterdata headeks ja halbadeks, vaid seletatakse lahti, mis on teatud toitude liigsel tarbimisel ohuks meie tervisele ja see on väga suur motivaator tegemaks paremaid valikuid, sest kes meist ei tahaks olla pikkadeks aastateks terve, liikuv ja energiline. 
  • Kuigi ma olin programmiga liitumise hetkeks teinud mitmeid aastaid tööd selle nimel, et mu suhe toiduga ei oleks negatiivne ja et mu toitumisharjumused ei oleks sõltuvuses minu emotsioonidest, andis Toitumisnõustaja+ 8-nädalane programm mulle lõpuks viimase tõuke, et seda mustrit päriselt murda, sest täiesti kindlalt olen ma emotsionaalne sööja. Õnneks tuli ka sellest teemast programmis juttu, mis on väga tore, sest ma arvan, et eriti tänases ühiskonnas on väga palju inimesi, kes selle probleemiga silmitsi seisab. 
  • Muidugi oli ääretult tore ühiskokkamine ja kohtumised erinevate teiste huvitavate üllatuskülalistega. Ma tõesti-tõesti olen nii tänulik, et Elis on leidnud enda ümber inimesed, kellega selline programm kokku panna, sest minu silmis on see täiesti ainulaadne. Ma väga loodan, et see jõuab veel paljude inimesteni, sest teadmised, mis ma selle programmi jooksul sain, on miski, mida ma sooviks, et meile räägitaks juba koolis. 

Kaalulangetamine ei ole kunagi varem nii lihtne olnud ja lisaks sain ma tagasi oma motivatsiooni uusi retsepte katsetada, sest programmis ei olnud ettekirjutatud kava, vaid oligi võimalus kõikide teadmiste põhjal ise oma toidud tervislikuks ja värviliseks muuta.

Mul on nii hea meel, et ma programmiga liitusin, sest ma sain nii palju teadmisi, põnevaid fakte, uusi retsepte, energiat, motivatsiooni ja isegi uue sōbranna ja ainus, mis ma kaotasin oli 6 kg ja seda ma kohe kindlasti tagasi igatsema ei jää. Lisaks lähevad taas jalga teksad, mida kandsin viimati enne teist rasedust.

Kui soovid samuti alustada tervislikumat elu, siis uus 8-nädalane heade toitumisharjumuste loomise ja kaalulangetusprogramm 15.04.2024!

Hetkel kehtib liitumisel ka JUUBELI PROGRAMMI SOODUSTUS, millega saad selle ainulaadse programmiga liituda oluliselt soodsamalt kui muidu!

Liituda saad SIIN.