Skip to content

Jane tervisetee lugu: “Minu meelest on see kõige ideaalsem toitumisprogramm, mida senini proovinud olen.”

“Samuti meeldisid mulle väga iganädalased videoloengud toitumisalaste teemade kohta. Toitumisnõustaja Elis oskas kõiki teemasid nii lihtsalt ja arusaadavalt lahti selgitada. Minu meelest on see kõige ideaalsem toitumisprogramm, mida senini proovinud olen. Sai kuulata ja kaasa mõelda, et toitumine ei muutuks virr-varriks, mis senini minuga juhtunud oli.”

Liitusin kevadise 8-nädalase heade toitumisharjumuste loomise ja kaalulangetusprogrammiga, kuna mu kaal oli tõusnud ja olin pidevalt väsinud, naha seisukord oli halb ning selle kõige tõttu kannatas juba ka vaimne tervis. Samuti oli minu immuunsus nõrk – põhimõtteliselt olin iga 1-2 kuu tagant haige. Kui haigestusid lapsed, jäin peale nende tervenemist väga raskelt haigeks. Sain aru, et midagi peab muutuma.

Instagram on täis inspireerivaid inimesi ja tegevusi ning olen leidnud sealt inimesed, keda jälgin ja kuulan nende häid mõtteid ja soovitusi elus edasi liikumiseks. Seadsin endale selleks aastaks eesmärgid, mida soovin enda puhul muuta ja need hakkasid hästi tööle! Alustasin vaimse tervisega, siis tuli vaikselt liikumine ja lõpuks toitumine. Kui tundsin, et olen liikumisega järje peal, tiksus peas tükk aega, et tahan ka toitumise korda saada.

Ma ei tea, kuidas Toitumisnõustaja+ Instagram minu kontole ette tuli, aga Elis rääkis nii kenasti suhkruvaba kuu väljakutsest, et soovisin kohe liituda. Tunnistan, et mul oli suhkru tarbimisega väga keerulised lood. Kui suhkruvaba kuu läbi sai, siis tundsin end oluliselt paremini. Avastasin, et tegelikult polegi nii keeruline suhkrust loobuda – saab ka ilma hakkama! Tänu suhkruvaba kuu väljakutsele jõudis minuni ka oluliselt rohkem toitumisalast teadlikkust ning liitusin pärast seda 8-nädalase toitumisprogrammiga.

  • Programmi alustades tekkisid kõhklused. Eelkõige seetõttu, et olen varasemalt osalenud teistes programmides, milles pole mulle kasu olnud. Kunagi ammu osalesin kaalujälgimise programmis, kus tuli iga päev lehele punkte kirjutada. Selle abiga suutsin alla saada 20 kg, mis oli toona oli super tulemus. Kurb oli see, et peale programmi lõppu ei osanud ma enam kaalu säilitada ja kaal muudkui tõusis. Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmi puhul meeldiski see, et sain programmist toitumisalased teadmised, mis jäävad minuga ka pärast programmi lõppu. 
  • Varasemalt oli nii, et kui olin ülekaalus, siis proovisin mõnda dieeti, aga see oli minu jaoks piin. Mulle need ei sobinud. Liitusin lõpuks Fitlapiga ja sellega läks samuti kaal alla, aga mitte nii palju kui soovisin. Motivatsioon kadus kui kaal seisma jäi. Nii ma aastaid pendeldasin koos Fitlapiga kaaluga üles-alla. Ma ei ütle, et retseptid on kehvad – toidud on maitsvad ja nende äpp on super hea lahendusega ja mugav kasutada, aga mina tüdinesin igapäevasest kaalumisest ära, millest tuli kinni pidada, et kaal langeks.
  • Sellepärast ma olengi nii õnnelik, et komistasin Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmi otsa. Olen väga rahul selle programmi lahendusega, kus ei pea toitu kogu aeg kaaluma. Alguses kaalusin toiduaineid, aga järgmistel päevadel oli mul silma järgi teada, kui palju tarbida. Selle programmi puhul on hea see, et õpetatakse, miks mida süüa, mitte ei kästa ainult punkte lugeda ja toitu kaaluda.
  • Samuti meeldisid mulle väga iganädalased videloengud toitumisalaste teemade kohta. Toitumisnõustaja Elis oskas kõiki teemasid nii lihtsalt ja arusaadavalt lahti selgitada. Minu meelest on see kõige ideaalsem programm, mida senini proovinud olen. Sai kuulata ja kaasa mõelda, et toitumine ei muutuks virr-varriks, mis senini minuga juhtunud oli.
  • Selle programmi puhul meeldis enim just toitumisalase teadlikkuse tõus. Programmis osalemise ajal õppisin toidu koostisosasid lugema ja minu vaatepunkt toiduainete riiulitele on totaalselt muutunud. Võin vabalt kommi/küpsiste riiulite vahele minna, sest tõesti on tekkinud vastumeelsus nende suhtes. Kaubanduses leidub palju nn tervislikke toite, aga kui hakata koostisosasid lugema, siis selgub midagi muud..
  • Programmi suurim kasu oli minu jaoks see, et õppisin lõpuks toitu nautima. Närin toitu põhjalikult ja sisendan endale, et söömise ajal ei ole mul kuskile kiiret – see on minu aeg iseendale ja toidu nautimisele. Samuti pean ülioluliseks taldrikureeglit, mida Elis programmis õpetas. Tean, süsivesikud on meile olulised, aga nende tarbimine on oluliselt muutunud. Samuti tarbin nüüd taimseid toite oluliselt rohkem kui liha. Lõpuks jõudsin nii kaugele, et kohvi tarbin nüüdsest hommikupoolsetel aegadel. Peavaludest olen samuti lahti saanud, energiat on rohkem juurde tulnud ja mis kõige tähtsam – tekkinud on sisemine rahulolu. Samuti olen lõpuks oma kehaga sõbraks saanud ja ma ei aja enam vaid kaalunumbrit taga.

Õppisin sellest programmist, et kui planeerid elus olulisi samme, liigu alati pisikeste sammudega. Nii kinnistub iga tegevus paremini. Kui planeerid endale palju tegevusi korraga, ei saagi need kinnistuda.

Märtsis kaalusin 67,9 kg , praeguse seisuga olen juba 64,2 kg. Kaal liigub aeglaselt, aga liigub. Kahjuks ümbermõõtusid pole mõõtnud, aga mul on küljed – jalad peenemad ja ka seljal olevatest voltidest olen lahti saanud. Soovin küll veel mõne kilo kaotada, aga seda kõike omas tempos. Nii õpin rohkem oma keha kuulama ja tegema õigeid valikuid.

Soovitan väga kõigil Toitumisnõustaja+ 8-nädalases programmis osaleda, sest sealt saab väga palju vajalikke toitumisalaseid teadmisi. Toitumisnõustajad on seal programmis nii positiivsed, toetavad, julgustavad ja väga head teekonnakaaslased tervisliku eluviisi rajal. See programm mõjutas minu mõtlemist – nüüd leian, et hästi oluline on teha valikuid samm sammult, kuna nii leiad rahulolu iseenda ja toiduga ja tulemused jäävad ka pärast programmi lõppu püsima.

Kui ka Sinu tekkis huvi tervislikuma elustiili osas, siis kevadine 8-nädalane heade toitumisharjumuste loomise programm alustab juba 15.04 ja hetkel kehtib ka 10. programmi puhul sünnipäevasoodustus!

Nii et kui soovid liituda, siis tee seda kohe täna, sest nii head pakkumist enam ei tule.


Liituda saad siit: www.toitumisnoustajapluss.ee