Skip to content

Kas kaalu langetamine ja selle hoidmine saab olla lihtne ja nauditav?

Kaalu langetamiseks on palju erinevaid võimalusi ning internetist võib leida tohutult palju infot. Osad nendest on igati head võimalused, teised jällegi tervise seisukohalt mitte just parimad. Miks on siis just see programm teistest erinev ja kas tõesti on võimalik kaalu langetada lihtsalt ja nauditavalt? 

Erinevus teiste sarnaste programmidega seisneb selles, et enamik nendest on üles ehitatud kindla toitumiskava jälgimise peale, ent koolituslik pool puudub. Kaal võib küll lühiajaliselt langeda, aga pärast programmi lõppu ei osata ikkagi iseseisvalt paremaid valikuid teha ja sageli langetakse vanade harjumuste küüsi.

8-nädalase heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammiga õpid iga nädal toitumise koha pealt midagi uut ja need teadmised jäävad Sinuga kogu eluks! Tänu nendele teadmistele saad ise iga päev teha oma toidu osas paremaid valikuid ja kalorite lugemine, toidu kaalumine ja pidev stressamine toidu osas jääb ära.

See on ainulaadne online toitumisprogramm, kus ei öelda täpselt ette, mida peab sööma, vaid kus õpid ise, kuidas tervislikult toituda, et tervislik elu saaks jätkuda ka peale programmi lõppemist.

Mõned teemad, mida programmi jooksul käsitleme:

  • Suhkrud ja suhkruasendajad – mis moodi liigne suhkru tarbimine meie keha ja vaimset tervist mõjutab?
  • Toidurasvad – milliseid rasvasid vajab meie keha rohkem?
  • Valgud – miks valkudega ei ole vaja liialdada?
  • Vesi – kui palju vett jooma peaks?

Veel räägime me sellistest teemadest nagu:

  • toiduvalmistamise meetodid, e-ained ja sool toidus
  • alkohol
  • emotsionaalne toitumine
  • müüdid
  • toidulisandid ja haiguste seos toitumisega
  • hormonaalne tasakaal

“Meie suurim soov on, et saaksid programmist kaasa teadmise, mis see tervislik toitumine siis ikkagi on, et oskaksid tänu sellele teha IGA PÄEV paremaid valikuid ning mõistaksid, et tervislik toitumine pole toidust hoidumine.”

Programmi jooksul avaneb igal pühapäeval Toitumisnõustaja+ platvormil Sinu jaoks uus koolituslik video, kus toitumisnõustaja Elis räägib ülal nimetatud teemadest. Videoid saad vaadata endale sobival ajal ja endale sobivas kohas. 

platvormi-näidis-pilt

Lisaks saad Sa liituda privaatse Facebooki grupiga, kus kõik osalejad koos teineteisele toeks on. Seal saad esitada kõik oma küsimused, millele toitumisnõustajad ja -terapeudid Elis ja Maris vastavad.

Facebooki grupis jagavad osalejad iga nädal oma toitumispäevikuid, millele saad personaalset tagasisidet. See on väike lisamotivatsioon nii Sulle kui ka teistele osalejatele. Toitumispäevikuid ei pea grammi täpsusega ülesse kirjutama vaid kasutame selleks lihtsat mobiiliäppi.

Platvormil on ka palju tervislike retsepte ja soovituslike tooteid ja sooduskoode, mis teevad selle teekonna veelgi lihtsamaks. Julgustame alati osalejad ise erinevaid retsepte katsetama ja Facebooki grupis teistega jagama.

Lisaks eelpool mainitud toitumisalastele videotele leiad programmist ka külalisesinejad, loengu laste toitumise kohta ja samuti toimub lõbus online ühiskokkamine.

Kes on Elis, Eike Maria ja Maris?

Elis Nikolai-Vendla on toitumisnõustaja, toitumisterapeut ja koolitaja ning 8-nädalase programmi looja, aga eelkõige naine, kes on omal nahal tundnud ja kogenud, kuidas toitumine, üleüldine elustiil ja igapäevased valikuid tema enesetunnet, tervist ning elukvaliteeti mõjutavad. Elis teab enda kogemusest, olles nooremas eas võidelnud aastaid ärevushäiretega, kui oluline tervis tegelikult on ja ka seda, et tihti hakatakse tervisele rohkem mõtlema alles siis, kui midagi on valesti. Just seetõttu on Elis võtnud endale südameasjaks ja elutööks aidata ka teistel mõista, MIKS ja KUIDAS läbi tervisliku ja teadliku toitumise iseenda eest hoolitseda ning olla nii füüsiliselt kui vaimselt terve ja tugev, energiline ning heas füüsilises vormis.

Eike Maria Vatsar on Toitumisnõustaja+ platvormi looja ja juba väiksest peale olnud tervisliku toitumise fänn. Sellest hoolimata on ka Eike tundnud omal nahal, milleni viib ebateadlik toitumine. Olles suur reisisell, on Eike elanud palju välismaal ja just oma tavapärasest toidust ja elustiilist eemal olek on pannud teda märkama, kui lihtne on tegelikult tervislikult teelt maha kukkuda. 

“Elasin umbes aasta Uus-Meremaal. Hoolimata sellest, et enda arvates toitusin tervislikult, siis aasta möödudes oli ikkagi kaalule märkamatult pea 10kg lisandunud. See oli hetk, mil sain aru, et ainult sellest ei piisa, kui inimene arvab, et ta toitub tervislikult. Vaja on toitumisalaseid teadmisi.”

Koos Elisega oli neil suur soov luua ettevõtte, mis inimeste elu päriselt paremaks muudab ja nii sai üheskoos loodud Toitumisnõustaja+ platvorm, mille kaudu 8-nädalane programm jõuab veelgi rohkemate inimesteni.

Maris Vahaste on toitumisterapeut ja 2a lapse ema, kes on programmi ajal Sulle oma teadmistega toeks. Maris vastab Sinu toitumisalastele küsimustele ja annab toitumispäevikutele tagasisidet. Samamoodi nagu Elis, on ka Maris leidnud oma tee toitumisteraapiani läbi enda raskuste ja terviseprobleemide. Toitumisterapeudina lähtub Maris funktsionaalse meditsiini põhimõtetest. See tähendab, et otsitakse probleemi põhjuseid, mitte ei eemaldata sümptomeid nagu seda teeb traditsiooniline meditsiin. Maris kasutab terviklikku lähenemist, mis tähendab keha hoolitsemist kõigis aspektides. Tervislik eluviis hõlmab nii keha, vaimu kui vaimset heaolu. Seega on Maris Elisega väga sarnase lähenemisega ja sobib hästi Elise ja Eike Maria tiimi. 

8-nädalases heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammis on osalenud juba üle 700 inimese, siin on mõnede osalejate tagasisided:

Osaleja Kertu:

toitumisnoustaja-kaalulangetus-enne-parast-007

“Super äge ja kasulik kursus. Ei ole mingi tavaline nn dieedikuur, kus on toidud ette antud.See on uks uude ja paremasse toitumise maailma. Sinul pole teha muud kui võtta osa ja ammutada kogu see huvitav info toitumise kohta ning voilaa kaal lausa iseenesest langeb ning tunned end tunduvalt särtsakamalt. Teete head tööd ja loodan, et järjest rohkem inimesi jõuab teie uksele, et muuta oma elu paremaks ja tervislikumaks.”

Osaleja Merili:

Osaleja-merili.jpg

“Antud programmiga liitumine oli parim rahaline ja ajaline investeering, mis ma kunagi oma tervise jaoks olen teinud. For real! Ma ei kaalunud terve programmi vältel mitte ühtegi asja oma taldrikul (see oli juba alguses mulle nii vastumeelne, sest olen varasemalt toitumiskavasid grammi täpsusega jälginud ja ennast hulluks ajanud). Ja selles programmis ei pidanud seda tegema. Ma sain teadmised, ise panin oma menüü kokku nende teadmiste põhjal. Ma söön 5-6x päevas ja see tuleb loomulikult. Ma ei mõtle enam pidevalt toidust nagu varem. Kui pikk jutt lühidalt kokku võtta siis, kui sa kaalud alustada, siis alusta. Sest kui sa ei alusta kohe, siis 2 kuu möödudes sa kahetsed, et ei alustanud 2 kuud tagasi. See on sinu tervis, mitte ainult kaalunumber.”

Osaleja Tiina:

“Minu müüs ära see osa, et toitu ei pea kaaluma. Ma pole dieetide järgimises üldse järjepidev. Tahtsin leida viisi, kuidas reaalselt ülejäänud oma elu toituda saaksin ja ka oma kaalu normi ilma meeletute piiranguteta. Ja ma ei pidanud pettuma. Mul on magusaisu kadunud, menüü on väga palju värvilisem, nüüd suudan kergelt ka oma toidutalumatusi vältida.

Ma magan paremini ja mu energiatase on tõusnud. Samuti meeldib mulle mu peegelpilt iga päevaga rohkem. 7.5 nädalaga on kadunud 6.5kg ja umbes 70cm kogu kehalt. Seda on tegelikult väga äge vaadata, kuidas mu keha muutub. Seda toitumisplaani on lihtsalt nii lihtne jälgida. Vahepalad ja lõuna planeerin enamasti ette, aga hommiku- ja õhtusöögi võin jooksvalt välja mõelda, ilma pika planeerimiseta, sest kapid on häid asju täis. Teen seda, mille järgi isu on.

Minu suurim saavutus on programmi järjepidev jälgimine ja ka oma vanade mõttemustrite murdmine. Olles üsna pirtsakas sööja, siis olen uhke, et andsin endale võimaluse proovida ka toite, mida varem pole tarbinud. Ja kõige suurem üllatus on see, kuidas see programm õpetas ise mõtlema. Ja sellepärast on see nii erinev teistest, sest keegi ei ütle konkreetselt, mida Sa sööma peaksid. 

See on päädinud sellega, et mu aju genereerib lihtsa vaevaga uusi retsepte või lähenemisi mingile toidule.  Tegelikult ei pea millestki väga loobuma. Tuleb leidlik olla. Ootan juba uusi ideevälgatusi ja olen sama tubli edasi. Ma tegelikult enam ei kujuta ettegi, kuidas see kaootiline toitumine peaks peale neid teadmisi üldse välja nägema… Suur suur aitäh! Siit saab vaid veel paremaks minna – teadlikult ilusa ja tervema minani!

Osaleja:

Liitusin programmiga, sest sain aru, et mul ei ole piisavalt teadmisi sellest, kuidas toituda. Programm oli suurepärane, sest see oli väga hästi üles ehitatud – üks põhjalik teema korraga on väga hea lähenemine. Minule kindlasti ei sobi, kui konkreetselt öeldakse, et nüüd söö ainult kana ja salatit. Ma vajan loogikat! Ja kuna Elis seletas ja põhjendas ära, miks midagi on hea või mitte nii hea, siis see sobis mulle väga hästi. Ilma mingi erilise pingutuseta on kaalu langenud peaaegu 10kg. Olen väga üllatunud, et olen suutnud olla järjepidev. Tänu kaotatud kilodele ja tervislikule toitumisele, on mul vähenenud ka põlvevalud. Kadus ära ka maoärritusest tekkiv ebameeldiv tunne söögitorus. Lisaks lähevad erinevad riideesemed taas selga ja isegi saab hingata. 😊

Osaleja Pirje:

Motivatsioon ja haritus toitumise vallas! Need kaks märksõna iseloomustavad seda tervisliku toitumise programmi. Mina saavutasin 2 kuuga -7,1kg! Jah, see on võimalik vaid toitumisega! Tundub uskumatu? Elise edastatud teadmised, kogemused ja eelkõige su enda tahe ja usk on retseptiks. Aga millised olid suuremad harjumused, muutused? Imeline oskus on nüüd juua ja nautida vett, osata hinnata ja arvestada kehale vajavat portsjoni suurust taldrikul, juba poes teha tervislikumaid valikuid. Tuleb tunnetada end ja oma tegelikke vajadusi, 

Lubame Sulle, et pärast Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmi läbimist võid kiirdieedid igaveseks unustada ning tervislikust toitumisest saab lihtsalt Sinu elu tavaline osa! Isegi, kui Sa ei soovi kaalu langetada, siis saad programmist palju uusi teadmisi toitumise kohta nii iseendale kui oma perele!

Kui tundub põnev, siis liitu juba täna! Oled südamest oodatud.

PS: Uus programm alustab juba jaanuaris! Hetkel kehtib programmile ka soodushind, nii et registeeri kohe. Uuri lähemalt ja soeta ligipääs siit.