Skip to content

Kathleen: “Kaotasin 7,1 kg, seejuures ei lugenud ma kaloreid ega jälginud täpselt kava!

Programmis osalemine tasus end kindlasti ära – võrreldes suve algusega olen ma oma toitumisega palju paremas kohas. Toitumine ei ole enam igapäevaseks stressiallikaks ja pigem naudin kogu kaalulangetusprotsessi. 8-nädala jooksul kaotasin 7.1 kg, seejuures ei lugenud ma igapäevaselt kaloreid, ei jälginud täpselt kava, jälgisin ainult süsivesikute tarbimist ja nagu minu puhul näha – sellest täiesti piisab! 

Otsustasin Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmiga liituda eelkõige seetõttu, et programmi teistmoodi lähenemine tekitas minus suurt huvi. Olen toitumiskavasid jälginud ja kaloreid lugenud juba aastaid ja uus lähenemine oli väga oodatud! Olin tegelikult toitumiskavade jälgimisest ja kalorite lugemisest päris väsinud ja tundsin, et see tekitab mulle pigem stressi.

Ma ei tahtnud, et toitumine oleks veel üks asi elus, mille osas on vaja näpuga järge ajada. Soovisin juba ammu toitumisega sõbraks saada ja kuidagi rahulikumalt võtta, ma ei tahtnud, et see oleks kohustus vaid võimalus oma tervise eest hoolt kanda. Õnneks ei ole mul tekkinud raskeid tervisemuresid ja et see nii ka jääks, tuleb mul oma keha eest tõesti hoolitseda ning usun, et toitumise korrastamine on selleks suurepärane viis.

Eks alguses mõtlesin ikka, et kas kokkuvõttes on tegemist järgmise ‘jälgi step-by-step’ toitumiskavaga (mis paljudele sobib, minule ka varem sobis! :)), aga pärast esimest nädalat sain aru, et see programm on hoopis teistmoodi üles ehitatud.

Kathleen enne ja pärast 8-nädalase programmi läbimist

Kalorite jälgimine ei ole esmatähtis, keskendusime veresuhkru tasakaalus hoidmisele ja toidu koguste ja süsivesikute-valkude-rasvade tasakaalus hoidmisele. Kogu programm on lihtsasti ja arusaadavalt üles ehitatud, iganädalased koolituslikud videod on väga hästi lahti seletatud ja külalisesinejad olid erinevatest valdkondadest ja väga põnev kuulamine!

Programm muutis nii minu kui ka mu elukaaslase suhtumist toitumisse kui tervikusse. Kindlasti ei võta ma enam ette ühtegi kapsasupidieeti või 500 kcal/päevas dieeti, kui ma tean, et tegelikult saab oma eesmärkide poole liikuda ka nii, et keha saab selle juures kõik vajalikud toitained kätte. Meie toidulaud on päris palju muutunud – poolfabrikaadid ja töödeldud toidud jäävad poelettidele, toit on enamjaolt puhas ja mis kõige tähtsam – toitumine ei ole mulle kinnisideeks! 

Kui ka juhtub mõni hamburger või pitsa siia-sinna, siis las ta olla, saan aru, et loeb suurem pilt.

Oma kehasse suhtun kindlasti paremini, kui enne seda programmi. Üks osa programmist oli ka Katre Kulboki enesearmastuse-teemaline live, mis andis mulle palju mõtlemisainet ja selle tulemusena olen suutnud enda suhtumist muuta nii enda välimuse suhtes kui ka aru saanud, mis on suure tõenäosusega põhjus minu emotsionaalse toitumise taga. Pikk tee on veel minna, et ennast täielikult aktsepteerida ja armastada, aga algus on tehtud ja ütleksin, et see kick sellega p-ä-r-i-s-e-l-t tegelemiseks tuli just tänu programmile.

Mida rohkem ma toitumise, erinevate toiduainete ja üldse selle valdkonna juurde kuuluva kohta teada saan, seda vähem on tõusnud mu käsi poes ebatervislikumaid valikuid tegema. Mida värvilisem ja tervislikum on mu toidulaud, seda paremini ma end tunnen nii füüsiliselt kui vaimselt.

Programmi juures meeldis mulle enim see, et iganädalasi koolituslikke videosid oli võimalik omas tempos jälgida ja teemadesse süveneda siis, kui parasjagu vaba aeg on. Põhiliselt vaatasin/kuulasin videosid igapäevase 5 km kõndimise ajal – ja mis kõige parem, videosid oli programmi ajal võimalik vaadata nii mitu korda kui soovisin, näiteks suhkru- ja e-ainete teemade videosid kuulasin mitu korda. Kõik programmi koolituslikud videod on olnud väga põhjalikud ja lihtsasti arusaadavad, ka mõned keerulisemad teemad ja näited on ilusti lahti seletatud.

Lisaks oli tore olla osa programmi osalejatele loodud FB-grupist, kus rõõmu/muresid jagada ja tekkinud küsimuste üle arutleda.

Kuigi ma arvasin, et tean toitumisest piisavalt, siis sain ma tegelikult meeletult palju uusi teadmisi, mida nüüd igapäevaselt menüüd planeerides kasutan.

Mulle meeldis väga ka suhkruvaba kuu väljakutse, mida ma lõpuni küll ei teinud, ups :), aga suhkrutarbimine oli sellegipoolest sel perioodil palju-palju väiksem, kui muidu oleks olnud. 

Programmis osalemine tasus end kindlasti ära – võrreldes suve algusega olen ma oma toitumisega palju paremas kohas. Toitumine ei ole enam igapäevaseks stressiallikaks ja pigem naudin kogu kaalulangetusprotsessi. Tean, et mul ei ole kiire ja keha jaoks on parim, kui see teekond on võimalikult tervislikus tempos ja tasakaalus toitumisega möödub.

Tore võimalus oli liituda pärast programmi lõppu Tervisetiim+ grupiga, mis on jätkuprogramm 8-nädalasele programmile. Nüüd on mul võimalus olla osa toetavast grupist, kus toitumisnõustajad jagavad edaspidigi häid retsepte, leide poodidest ja vastuseid küsimustele või toetavad, kui on mure. Vastuseid saab grupis nii programmi vedajatelt kui ka programmis osalejate poolt, tore on teada, et tervisliku toitumise teema on paljudele südamelähedane ja keegi ei ole selles üksi 🙂

Programmi vedajad suhtuvad kogu toitumise teemasse nii positiivselt, mis tekitas minus tunde, et jätkusuutlik tervislik toitumine ei ole midagi rasket või võimatut – tuleb seada eesmärk ja astuda sammud selle saavutamiseks. Läbi selle programmi on kõik vahendid ja tugi tagatud – tuleb ainult ise pingutada.

8-nädala jooksul kaotasin 7.1 kg, üle 6 kg sellest oli kehaanalüüsi järgi kadunud rasvamassist. Seejuures ei lugenud ma igapäevaselt kaloreid, ei jälginud täpselt kava, jälgisin ainult süsivesikute tarbimist ja nagu minu puhul näha – sellest täiesti piisab! Kindlasti oleksin saavutanud tulemusi ka näiteks ainult kalorite lugemisega, aga mitte nii tervislikult ja teadlikult toitudes, sest ka kartulikrõpsud ja kummikommid oleks võimalik päevase kaloraaži sisse arvutada.

Soovitan seda programmi kõigile – nii neile, kel probleemiks ülekaal kui ka neile, kes soovivad teadlikumalt ja tervislikumalt toituda. Meil on ainult üks keha ja selle eest tuleb hoolitseda – see on samuti midagi, millest selle programmi ajal aru sain. Programmist osa võttes sain kõik vajalikud baasteadmised, millega ka pärast programmi lõppu oma menüüd planeerides arvestada. 

Positiivne on pärast programmi lõppu arusaam, et pidev suhkrutarbimine ei ole seda hetkelist heaolutunnet väärt ja tähtis on pikemaajaline hea enesetunne, mille tasakaalus toitumine mulle annab.

Järgmine 8-nädalane programm stardib juba uuel aastal uue hooga – 15.01.2024!
Liitu programmiga juba täna, sest soodushind kehtib veel vaid loetud päevad!

Hetkel kehtib liitumisel ka MUSTA REEDE sooduskood “uusmina”, millega saad selle ainulaadse programmiga liituda kõigest 99 euro eest!

Ära seda pakkumist maha maga!