Skip to content

Katrin: Teadlikkus, MIKS midagi teha, et tervislikul teel järjepidev olla, on nii oluline ja seda teistest programmidest ei saa

Juba programmis varasemalt osalenud töökaaslaselt sain info, et Toitumisnõustaja+ programmis on ka toitumisalased loengud. Tänu loengutele mõistan nüüd, miks varem jaks otsa sai ja kaal veel rohkemaga tagasi tuli. Mul ei olnud varasemalt toitumisalaseid teadmisi põhjaks ja lihtsalt retseptidest jääb väheks. Muidugi ka töökaaslase nähtavad tulemused ja positiivne jutt oli abiks.

Liitumine Toitumisnõustaja+ toitumisprogrammiga võttis pikalt aega. Umbes aasta olin jälginud lehte ja reklaamiklippe, aga olin omadega nii suures madalseisus, et ei suutnud iseendaga kokkuleppele saada. Peas käis jutuvada: “ei tea, ei saa, ei tee, ei taha…”

Arvasin, et nagunii läheb nii nagu teiste kavadega, mida olen proovinud. Et liitun, saavutan küll head tulemused, aga siis jääb kaal seisma ja motivatsioon saab otsa ning olen jälle tagasi alguspunktis, kuna tulemused ei jää püsima, sest pidev kaalumine ja jälgimine väsitab ju ära.  

Kuid kaalunumber oli aasta alguses juba 3-kohaline. Esines ka mitmeid terviseprobleeme ja oli kehv enesetunne – puhitused, imelikud valud siin-seal, unetus, kilpnäärme probleemid, ärevushood, depressioon, kehakaalu kõikumine jm. 

Juba programmis varasemalt osalenud töökaaslaselt sain aga info, et Toitumisnõustaja+ programmis on ka toitumisalased loengud. Selgitatakse lahti, millised on toitainegrupid, mis me nendest saame, miks süüa, mida süüa, palju süüa, miks on üks valik parem kui teine. See sai minule otsustavaks, kuna tundsin, et tahan seda infot, et oskaksin ise ka peale programmi lõppu tervislikult edasi toimetada. Muidugi ka töökaaslase nähtavad  tulemused ja positiivne jutt oli abiks. Liitusin siis Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmiga

Ja need loengud.. Need tõesti meeldisid mulle väga. Need olid kui täpp i peal. Tunnen, et see oli see, mis teistes proovitud kavades puudu jäänud. Teadlikkus, MIKS midagi teha, et tervislikul teel järjepidev olla, on nii oluline ja seda teistest programmidest ei saa. Mulle meeldis väga, et kõik oli teemadena kompaktselt koos ja vajadusel korduvalt kuulatavad. Neist oli mulle tõesti suur abi. 

Meeldis, et toitumisnõustaja Elis rääkis väga lihtsalt ja arusaadavalt läbi kõik seosed, kuidas meie kehas on kõik omavahel seotud ja kõik kõigest sõltuv. Kui ühes kohas tekib error, lükkab see rivist välja ka midagi muud. Igasugu hormoonid –  kui palju neid meil on, bakterid, mikrobioom, ainevahetus protsessid, vitamiinid, mineraalid. Ja seda kõike saan vaid mina ise suunata ning enda jaoks heas töös hoida õigesti valitud kvaliteetse täisväärtusliku toiduvalikuga. Kui toidul puudub toiteväärtus, pole mõtet seda tarbida. 

Tänu loengutele mõistan nüüd ka seda, miks varem jaks otsa sai ja kaal veel rohkemaga tagasi tuli  – sain aru, kuidas see nn nõiaring tekib. Mul ei olnud varasemalt neid teadmisi põhjaks ja lihtsalt retseptidest jääb väheks. Ka siin Toitumisnõustaja+ programmis on muidugi näidisretsepte, aga need on pigem toetuseks.

Ja lisaks toitumisnõustaja Elise loengutele, olid programmis ka väga põnevad ja harivad külalisesinejad. Eriti meeldis minule mikrobioomi loeng, et kuidas toit mikrobioomi mõjutab ja sealt edasi ka kogu organismi teisi protsesse. 

Programmi suurim kasu minu jaoks on kogu keha valulikkuse ja paistetuse kadumine. Aga ka  kõhuprobleemide leevenemine, kõhukorinad, puhitused, kõhukinnisus,  meeleolude kõikumised, peavalud, pearinglus, pidev unisus… need on nüüd kadunud! Sättisin tänu uutele teadmistele ka oma unerežiimi stabiilsemaks,  uni on nüüd parem ja hommikul on ärkamine kergem ja kiirem. Ei ole voodis unelemise soovi. Tarbin nüüd ka kohvi vähem  ja kohv ei ole enam hommikul esimene “toit”. Kaheksa nädalaga -7 kg on küll väike kadu, aga siiski tore. Kergem keha, kergem samm.

8-nädalane programm sisaldab ka suhkruvaba kuud, mis minul langes kokku vastlakukli ajaga. Kartsin väga, et sellest ei tule midagi välja, sest töötan ise toidu juures. Kuid kuulates neid loenguid oli see kerge! Minule oli suur saavutus, et suutsingi ilma igapäevase piruka/kuklita elada ja piirdusin sel aastal vaid ühe vastlakukliga viimasel päeval. Isegi vahukoort ei maitsenud muidu. Ja tavalised toidukorrad tööl, kohvi +pirukas/ kook, on nüüdseks läbi. Kuigi see on ikka vahel väga raske värske saialõhna juures 🙂 Aga suudan siiski tänu uutele teadmistele kergemini ei öelda või vähemalt leida tervislikuma alternatiivi.

Tööle toiduportsud kaasa on minu õigem valik. Nii ei ole võimalust tekkida kiirel ja mõtlematul hetketujust mõjutatud lõunasöögi ostul ja see on ju ka rahakotile sõbralikum! 🙂

Leian end ostlemisel tihti nüüd mõttelt, mida kasulikku ma sellest tootest või toidust saan. Sest tean nüüd, et igas valikus on parema ja veel õigema valiku variant. Poes võib küll kauem aega minna koostiseid uurides, aga leidsin ka sellele koduse lahenduse. E-poodides saab koostiseid paremini lugeda ja suuremas kirjas kui poes pakendilt. 

Ühesõnaga olen Toitumisnõustaja+ programmiga väga rahul ja soovitan väga liituda. Kui sul ei ole varasemalt väga põhjalikke toitumisalaseid teadmisi, siis siit programmist saab neid kuhjaga! Toiduga saab enesetunnet ikka nii palju muuta ja parandada. Nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Kui tahad endale paremat mina, siis tuleb selleks midagi teha. Ilma mitte midagi tegemata ei tule mingeid muutusi. 

Ei tea, ei tee, ei saa, ei taha…või siiski….

OLE teadlik – Toitumisnõustaja+ annab sulle selleks teadmised.

TEE järjepidevalt  väikseid samme nende saadud teadmiste põhjal oma soovitu suunas.

SAA oma tahtmine.

Kui ka Sina soovid oma toitumisharjumusi parandada, saada toitumisest uusi olulisi teadmisi ning tervislikult kehakaalu langetada, siis oled oodatud juba peagi algavasse ainulaadsesse 8-nädalasesse veresuhkru tasakaalustamisel põhinevasse toitumisprogrammi!

Liitu programmiga juba täna, sest praegu kehtib programmile veel juubeli soodushind!


Ole ise enda edulugu!

Liitu meiega SIIT.