Skip to content

Kitta teekond tervema iseendani – boonuseks -20kg kaalulangust!

“Lasin end vabaks ja mõtlesin, et teen programmi nii palju kaasa kui tahan ja jaksan. Ma ei seadnud endale ühtegi kaalulangetuse eesmärki. Sisimas tundsin, et väga tore oleks kui paar kilo ikka alla ka saaks.. Neid tulemusi, mida olen tänaseks päevaks saavutanud, ei osanud ma aga uneski näha!”

Mina olen Kitta, 31-aastane kolme poja (9-,7-,5-aastased) ema. Toitumisnõustaja+ 8-nädalase heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammiga alustastasin jaanuaris 2022 ja kaalusin siis 98kg. Nende 8-nädala jooksul, mil heade toitumisharjumuste loomise programm käis, kaotasin ca 8kg (mis ongi tervislik kaalualandamise tempo) ja nüüd, kui olen olnud 8-nädalase programmi jätkupaketi Tervisetiim+ liige, siis on kadunud veel lisaks 12 kilo ehk siis kokku alates jaanuarist on maha pudenenud 20 kilo!  

Miks otsustasin 8-nädalase programmiga liituda?

2020. aasta kevadel alustasin regulaarselt koduste treeningutega. Treeningud oli umbes 1h pikkused ja hõlmasid kõiki lihasgruppe. Minu kehakoostis muutus ja füüsiline vorm paranes – mõistsin, et mul on tekkinud lihased. Ent vaatamata 1,5 aastat kestnud regulaarsele treeningule, oli minu kaal endiselt väga kõrge. Enda meelest toitusin ju enam-vähem hästi.

Sain aru, et pean siiski toitumise fookusesse võtma ja võtsin ühendust ühe toitumisnõustajaga, kes soovitas mul omakorda pöörduda Toitumisnõustaja+ toitumisnõustaja ja -terapeudi Elis Nikolai-Vendla poole. Elis oli nimelt just tol ajal programmidega uuel online platvormil alustanud. Liitusin Toitumisnõustaja+ kodulehel uudiskirjaga ja aeg läks edasi..

2021. aasta lõpus tekkis mul tulenevalt kõrgkooli lõpetamisega mega suur stress. Trenni ei viitsinud enam nii palju teha ja kaal hakkas ka ülespoole kerkima. Teadsin, et pean nüüd midagi ette võtma, sest kaalu oli juba peaaegu 100 kilo. Isegi ühegi rasedusega ei olnud ma nii palju kaalunud. Käisin ka vereproove andmas, kuna tundsin ennast halvasti ja selgus karm tõsiasi, et enamus näitajatest olid punased (veresuhkur jne) ehk väljaspool normi piire.

Nov/Dets 2021 saabus minu postkasti Toitumisnõustaja+ uudiskiri sõnumiga, et “kaotada pole midagi muud, kui üleliigseid kilogramme” ja õnneks tuli ka uue 8-nädalase programmi uudis! Minul ei olnud tõesti enam mitte midagi muud kaotada, kui ainult kaalu! Ostsin siis Toitumisnõustaja+ veebilehelt programmi ligipääsu ära ja jäin väga vaikselt ootele…

Programmis osalenud Kitta teekond

Vaikselt seetõttu, et mul ei ole olnud usku nendesse programmidesse ja ma ei ole kunagi teinud ühtegi „kava“ nii, et oleksin ka tulemusi näinud. Ma ei ole kunagi suutnud kaalu langetada ja minu jaoks oli see täielik mission impossible! 

Pean ütlema, et lasin siis end vabaks ja mõtlesin, et teen programmi nii palju kaasa kui tahan ja jaksan. Ma ei seadnud endale ühtegi kaalulangetuse eesmärki. Sisimas tundsin, et väga tore oleks kui paar kilo ikka alla ka saaks.. Neid tulemusi, mida olen tänaseks päevaks saavutanud, ei osanud ma aga uneski näha!

Miks valisin just selle programmi?

Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmi valisin seetõttu, et seal ei ole lubadused stiilis: „võtad alla 20kg ühe nädalaga!“, vaid lubatud oli mõõdukas ja  tervislik kaalulangus. Meeldis ka see, et oli öeldud, et ka toite ei pea ilmtingimata kaaluma ning ka kaloreid ei ole vaja lugeda. Olen selline inimene, et mulle ei meeldi, kui piirid on liiga karmilt ette seatud – siis tuleb trots ja vastuhakk ja selline vabadus kõnetas mind.

Samuti võlus mind Toitumisnõustaja+ programmi puhul see, et tegemist oli ELUSTIILI muutusega, mitte ainult kaalulangetusprogrammiga. Seega, see programm kõlas minu jaoks suurepäraselt! Olen varasemalt üritanud ennast vormi viia erinevaid toitumiskavasid lugedes ja üritades nendest kinni pidada. Olen ka lasknud teha endale geenitesti, et mis sobib ja mis mitte, aga kahjuks ei andnud see ikkagi tulemust ja siis muidugi regulaarne treening, mis vähemalt minu puhul samuti kahjuks soovitud tulemus ei toonud..

Programmis osalemise suurim kasu

Programmis osaledes sain nii palju uusi teadmisi toitumise ja toitude kohta! Samuti meeldis mulle väga, et ei olnud mingit näpuga järje ajamist. Ma ise arvasin, et noh, ma ju tean, kuidas toituda jne. Tegelikult sain aru, et ma ei tea ikka mitte midagi! Ma teadsin täpselt nii palju kui ma olin erinevatest allikatest ise kokku mõelnud. 

Toitumisnõustaja+ 8-nädalases programmis räägiti väga palju ka sellest MIKS mingi asi on halb või hea. Ma teen suhteliselt harva midagi lihtsalt niisama. Mul on vaja põhjendust, MIKS ja selle ma ka sellest programmist sain. See oligi ehk minu peamine motivaator, miks ka programm mul nõnda hästi õnnestus.

Mulle sobis väga ka see, et selles programmis on tegelikult kõik toidud lubatud. Selgitati, et ei ole halba ja head toitu – asi on teadlikkuses ja koguseid päriselt ei pidanud kaaluma.

2022 aasta hakkab vaikselt lõppema ja hetkel kaalun keskmiselt 78kg ehk siis -20kg. Saavutasin kaalul 78kg tegelikult juba juulis 2022 ja siiamaani on kaal püsinud. Ma ei tea, kuhu see kadus, sest enda meelest ma väga palju vaeva ei ole näinud. Ma toitusin regulaarselt ja enam-vähem vaatasin, mida sõin. 

Minu suurim hirm programmi ajal

Minu suurim hirm programmi ajal oli see, et millal ma ära väsin, millal kaal uuesti tõusma hakkab ja millal ma käega löön.. Aga seda õnneks ei juhtunudki, sest seletati MIKS midagi süüa. Ma võin öelda, et tänaseks päevaks ma tean, mida ma söön ja ma tean, kuidas see minu kehale mõjub. Oskan tänu programmile oma keha palju paremini kuulata.

Samuti on minu nahk paremas olukorras ja ka minu tervisenäitajad on korras (lasin vereproovid uuesti võtta ja kõik olid jälle normi piires!). Ma jaksan liikuda ja elust rõõmu tunda.

Oluline on ka see, et selles programmis ei ole sa üksi! Sul on tugi nii teistelt osalejatelt, kes programmi samal ajal läbivad ja muidugi ka tervelt Toitumisnõustaja+ tiimilt.

Mis edasi?

Meie toitumisharjumused on kujunenud juba siis, kui olime oma ema kõhus ja minu meelest on naiivne mõelda, et võime neid harjumusi täielikult muuta ühe, kolme või 12 kuuga. Aga mina usun, et neid harjumusi on võimalik mõjutada paremuse suunas ja aja jooksul saab neist elu osa ilma, et peaksime enam neile eraldi mõtlema. Ja see ehk ongi selle programmi suurim väärtus.

Tegin tänu programmile ka toitumisnõustaja Elise kaudu toidutalumatuse testi ja ka see mõjutas kindlasti minu toitumisharjumusi veelgi enam paremuse poole.

Programmi suur pluss on kindlasti ka selle profid loojad. Sisu on lihtne ja loogiline ning kergesti jälgitav. Soovitan Toitumisnõustaja+ 8-nädalase heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammiga kindlasti liituda neil, kellel pole ka enam midagi muud peale kaalu kaotada, sest see võib päriselt ka juhtuda!

PS! Kui ka Sind huvitab tervislik ja teadlik toitumine ning sooviksid ka mõne lisakilo maha raputada, siis oled väga oodatud juba uuel aastal algavasse 8-nädalasesse toitumisprogrammi! Uus programm stardib 15.01.2024!

Hetkel kehtib liitumisel MUSTA REEDE sooduskood “uusmina“, millega saad selle ainulaadse programmiga liituda kõigest 99 euro eest!

Liitu programmiga juba täna, sest soodushind kehtib veel vaid loetud päevad!