Skip to content

Kristiina: “Parim asi kogu selle programmis osalemise osas on see, et mu peas ei toimu enam nii palju ”lahinguid” toidu teemal”

Programmiga liitudes mõtlesin, et kui pean hakkama kilode kaotamiseks taas igat ampsu kaaluma, siis ma seda jälgida ei suuda. Aga juba esimesel Elise Facebook`i live kohtumisel sai selgeks, et see hirm on asjata ja tulemusi saab ka mitte nii näpuga järge ajades.

Minu lugu on pikem, kui ilmselt siia postitusse mahub, aga väikese ülevaate enda kogemusest Toitumisnõustaja+ programmis osalemisest annan hea meelega. Ülekaalu teemaga olen rinda pistnud viimased 12-13 aastat, mis siia välja kirjutades tundub ulmeliselt pikk aeg. Olen proovinud erinevaid toitumiskavasid ja programme. Ilmselgelt ei oleks ma täna siin, kui need varasemad kogemused oleksid mulle jäädava rahulolu tervisliku kaalunumbriga taganud. 

Kristiina enne ja pärast programmi läbimist

2022. aastal võtsin ma kaalust alla ca 29 kg, kuid siis hakkas üks kaalu jo-jo pihta, +/- 2-3 kg kõikumist, aga kuna eesmärk oli veelgi kaalu alandada, see mind ei rahuldanud. Lõpuks, olles 1,5 aastat igat suhu pistetavat ampsu kaalunud, olin ma sellest kõigest nii väsinud. Minu päevastest mõtetest 90% olid seotud toiduga – kas, mida ja kui palju ma tohiks või ei tohiks süüa. 

Olin endale kaalumisega suhteliselt suure trauma tekitanud ja sattusin magusasõltuvuse küüsi. Siinkohal olgu öeldud, et need maiustused ei olnud 1 tükk šokolaadi või 1 komm, vaid ikka tahvel šokolaadi, pakk magusaid sefiire või kombona jäätis-kommid-šokolaad. Suhteliselt lühikese ajaga, ca 3-4 kuuga sõin tagasi enda kaotatud kilodest ca 15 kg.

Toitumisnõustaja+ programmi olin juba Instagramis mõnda aega jälginud ja edulugusid silmanud, lõpuks mõtlesin, et aitab, annan endale veel ühe viimase võimaluse ja liitun programmiga. Programmiga liitudes mõtlesin, et kui pean hakkama kilode kaotamiseks taas igat ampsu kaaluma, siis ma seda jälgida ei suuda. Aga juba esimesel Elise Facebook`i live kohtumisel sai selgeks, et see hirm on asjata ja tulemusi saab ka mitte nii näpuga järge ajades.

Toitumisnõustaja+ programmi juures meeldivad mulle kõige rohkem kodulehel olevad iganädalased videoloengud ja nende kinnistamiseks loodud väiksed testid, et kas oled ikka videoloengud läbi jõudnud kuulata ja midagi neist ka meelde on jäänud. Hea viis väike kontroll teha. Lisaks meeldib, et ma ei pea igat grammi taga ajama ja saan vabamalt oma toidulauda kujundada. Erinevate külalisesinejate loengud andsid palju mõtteainet ja vastuseid, kuidas toit mõjutab meie tuju, nahka, tervist, keha, organite talitlust jne. Väga palju kasulikku infot! Märkimata ei saa ka jätta iganädalasi Elise väikseid toetavaid ja motiveerivaid sms sõnumeid telefonile 😊

Kristiina enne ja pärast programmi läbimist

Programmis osalemise kaheksa nädala sees toimus ka suhkruvaba kuu, mis oli minu, kui magusasõltlase jaoks üllatavalt lihtne jälgida. Uurisin ja uurin siiani hoolikamalt toodete pakendeid poes, olen leidnud alternatiivseid suhkruvabasid või väiksema suhkrusisaldusega tooteid enda toidulauale.

Toitumisnõustaja+ programmi jooksul kaotasin ma 4,7 kg ja 16 cm oma keha ümbermõõtudest. Ma arvan, et selle tulemusega võin ma rahule jääda ja soovin jätkata nende paremate valikutega enda toidulaual. Parim asi kogu selle programmis osalemise osas on see, et mu peas ei toimu enam nii palju ”lahinguid” toidu teemal. Ma suudan jääda rahulikuks ja ma ei materda ennast, kui mind ei saada iga nädal suured miinused kaalunumbris. Tahan jätkuvalt parandada enda ja toidu suhet. Toit ei peaks kunagi olema kellegi kinnisidee, vaid kütus kehale. Tervislik, maitsev, keha ja vaimu toetav.

Soovitan Toitumisnõustaja+ programmiga liituda igaühel, sest need programmist saadavad teadmised ei ole kasulikud ainult kaalulangetuseks, vaid üleüldiselt silmaringi avardavad.

Selle aasta viimane programm stardib 8. juulil! Vaata lähemalt SIIT.

Oled südamest oodatud 💚