Skip to content

Maritta lugu: “Tänaseks olen tänu Sinu õpetustele ja programmile 20kg alla võtnud!”

Programm oli väga lihtsasti hoomatav, info oli silmiavav ja kergesti arusaadav, loogiline ja mulle väga meeldis, et kõik selle platvormi tegijad on oma ala spetsialistid, kes on ka päriselt seda koolis õppinud, mitte isehakanud ’’terapeudid’’. Ehk siis kaasategemine oli tõesti väga lihtne! Programmi tegi eriliseks see, mis mulle ka väga sobis ja meeldis, et ei ole ette antud kindlaid toiduaineid, vaid õpetatakse üleüldiselt, kuidas toituda, miks me midagi teeme ja kuidas see mõjub.

Olen sündinud 1993. aastal ja kasvades üles 2000ndate alguses ja keskel ning olles naisterahvas, mõjutasid mind väga palju sellised ajakirjad nagu Cosmopolitan, Stiina, Kroonika ja muud naisteajakirjad lisaks ka just tärkav internet. Suruti peale kehaideaali, et mida vähem kurve, vormi, mida väiksem number kaalul, seda edukam, ilusam, seksikam jms sa oled. Ka mina olin sellest väga mõjutatud, aga minu keha ei olnud kunagi peenike – olen loomult laiade puusade ja kitsaste õlgadega (pear-shaped) ja ei saanud ennast kunagi sinna ideaalkaalu, mis mind pidi õnnelikuks, tahetuks, seksikaks ja ihaldusväärseks tegema..

Ja just täpselt sealt saigi algus minu moondunud suhe toiduga. Tervisemuresid kui selliseid mul otseselt ei olnud, peale selle, et kaal kogu aeg kõikus üles-alla. Sain kord alla, siis premeerisin end igasugu rämpsuga ja nii see kaal jälle tõusis, kuni jälle end piirates sain selle alla. Sinna juurde paras segu koolikiusu ka, mis hävitas enesekindluse ja enesearmastuse. Arvan, et paljud tunnevad end minus ära..

Täiskasvanuna läks see ring kogu aeg ikka samamoodi edasi ja lisaks tuli juurde väga stressirohke ja närvesööv töökoht, mis mulle, kui nüüdseks kindlalt emotsionaalsele sööjale, head ei teinud.

Vahetasin töökohta ja uus töökaaslane soovitas, et on selline toitumisnõustaja ja -terapeut nagu Elis, kes teeb sellist asja nagu Toitumisnõustaja+. Esimesel vaatlusel oli minu jaoks natuke kõhklusttekitav programmi hind, aga nähes ka töökaaslase edu, olin ma olin veendunud, et kui see programm mind ka ei aita, siis ma ei tea.. peangi olema elu lõpuni paks. Jah, paks…

Olen iseloomult üsna sihikindel, ei kartnud kordagi, et ma ei saa hakkama, olin küll ärevil, et kas mu toitumine nüüd läheb kalliks ja kas ma suudan seda järjepidevalt teha, sest olen ka teisi toitumiskavasid läbi teinud, kus olen alla võtnud ja peale kava lõppu uuesti juurde võtnud. Võtsin südame rindu, kutsusin sõbranna ka ja liitusin 2022 juuli programmiga.

Programm ise oli väga lihtsasti hoomatav, info oli silmiavav ja kergesti arusaadav, loogiline ja mulle väga meeldis, et kõik selle platvormi tegijad on oma ala spetsialistid, kes on ka päriselt seda koolis õppinud, end koolitanud, mitte isehakanud ’’terapeudid’’. Ehk siis kaasategemine oli tõesti väga lihtne!

Minu jaoks oli suur üllatus, et mina, kes ma arvasin, et olen häiritud toitumisega ja seda ei saa niisama ilma psühholoogide abita korda, sain oma toitumise täielikult kontrolli alla ja suutsin ka iseseisvalt parandada oma suhtumist toitu. Sain lahti ka oma ülesöömise ja impulssöömise harjumusest.

Alguses oli mul palju n-ö ’’keelatud’’ toite ja toiduaineid, mis minu peas olid kurjad ja neid mitte mingil juhul ei tohi tarbida. Toitumisnõustaja+ programm suutis mind panna nägema toitu ja toiduaineid teises valguses, et ei ole ühtki ’’keelatud’’ toitu, ei ole ühtki ’’halba’’ toiduainet, vaid kogu asja uba on see, et tuleb olla järjepidav ja enda vastu olla hellem, nautida elu ja toitu! Mis minul oli raskendatud tänu minu moondunud arusaamadele toidust ja kaalust.

Vaikselt programmi läbides sain selgeks, et toit ei valitse mu elu, vaid on elu osa ja seda saab teha tervislikult, maitsvalt ja tegelikult end piiramata. Sain aru, et korralikud toitvad toidukorrad ja vahepalad muutsid ka snäkkimise soovi olematuks.

Programmi tegi eriliseks see, mis mulle ka väga sobis ja meeldis, et ei ole ette antud kindlaid toiduaineid, vaid õpetatakse üleüldiselt, kuidas toituda, miks me midagi teeme ja kuidas see mõjub. Programm kestis kaheksa nädalat, mille jooksul võtsin alla 7,4 kg. Ma ei olnud minu grupis kõige suurem kaalualandaja, aga ma teadsin, et selle kaheksa nädalaga minu teekond ei lõppe ja et ma pean veel edasi minema, sest kaal oli paisunud liiga suureks, et kaheksa nädalaga see normi saada.

Programmile järgneva 2-3 kuu jooksul olin alla võtnud juba 15 kg ja praeguseks, kui meil on aasta 2024, olen alla võtnud 21 kg ja kaalunumber langeb veelgi. Minu tervisliku kaaluni on veel mõned kilod minna. See on olnud konarlik tee, mitte lineaarne tee alla, kuid olen uhke, et olen täielikult suutnud selle kahe aasta jooksul muuta oma arvamust toidust, oma suhet toiduga ja mis kõige tähtsam – oma suhet iseenda ja oma kehaga. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Maritta-lugu-1024x1024.jpg
Maritta enne ja pärast 8-nädalase programmi läbimist

Ma ei ole kunagi olnud enesekindel, vaadanud peeglisse ja mõelnud ’’vau, Sa näed täna ikka püss välja’’.  Pigem on see alati olnud mingi negatiivne mõte, kas on kintsud suured, kas sangad ripuvad, kas kuskilt kortsub või kuskilt lotendab – kuid nüüd (olles muidugi alla ka võtnud) olen ka tegelenud oma sisekõnega ja see on ikkagi väga suures osas tänu Toitumisnõustaja+ programmile ja sellele, millega need kaks ilusat naist on hakkama saanud. 

Mulle väga meeldis, et nad ei keskendu kaalunumbritele, vaid iganädalased videod ja suhtlused on rohkem motiveerivad ja juhendavad ning ka libisemine programmi jooksul on okei, vead on okei ja nad pööravad tähelepanu ning suunavad õigele teele, sest mõni meist on elanud 30 aastat ebatervislike harjumuste ja teadmistega. Programm on teinud mulle selgeks, kuidas süüa, kuid õpetas ka seda, et toit ei kontrolli minu elu, vaid ikka vastupidi!

Toitumisnõustaja+ programmi soovitan kõigile minuvanustele, kes on üles kasvanud moonutatud arusaamaga oma kehast ja toidust. Soovitan seda ka noorematele ja ka vanematele, kes arvavad, et neid see kindlasti ei aita – sest tegelikult aitab küll! Programmi soovitan ka  neile, kes arvavad, et saavad iseseisvalt hakkama, kuid siiamaani ’’iseseisev’’ pole aidanud (nagu mina). Programmi soovitan ka MEESTELE – sest mehed mõtlevad täpselt samu mõtteid nagu meie, naised. Ka neil on ebakindlusi oma keha suhtes, vahest isegi rohkem kui meil, aga neile, lisaks kogu sellele kompotile, on ka ju sisse juurutatud, et mehed ei virise, ei vingu, ei näita välja mingit emotsiooni. 

Ühesõnaga soovitan Toitumisnõustaja+ 8-nädalast toitumisprogrammi kõigile, kes tunnevad, et toidul on natuke liiga suur kontroll nende elu üle ja ka neile, kes lihtsalt tahaksid teada, kuidas tervislikult toituda. 

Aitäh teile 🙂


Selle kevade ainuke Toitumisnõustaja+ 8-nädalane programm stardib juba 15.04 ja veel kuni neljapäevani (11.04) kehtib 10. programmi puhul eriti magus juubelisoodustus! Nii et just praegu on parim aeg liitumiseks!

Liitu meiega SIIT!

Oled südamest oodatud 💚