Skip to content

Glükoosirevolutsioon ja Fitlap vs Toitumisnõustaja+ programm

Programmis osalenud Meelika lugu: “Tahtsin mõista ennast ja oma keha ja leida viis, kuidas olla VABA, elada NAUDINGUGA, aga hoida keha kerge ja tugevana”.

Olin veresuhkru stabiilsena hoidmise olulisuse kohta juba kuulnud, aga raamatu “Glükoosirevolutsioon” mõned soovitused tundusid liiga imelikud ja kohati radikaalsed. Ma ei kujutanud ette, et pudrud oleks hommikusöögina täielikult välistatud, et ma sööks toidukorra ajal süsivesikuid täiesti eraldi kõige lõpus jne. Raamatus soovitatud mõte, et pärast kõige muu (köögiviljad, proteiin, rasvad) ärasöömist, tuleks alles süsivesikute kallale asuda, ehk siis taldrikult nosida lihtsalt riisi või tatart, tundus midagi sellist, et kui soovin elada ahistavat elu ilma naudinguta, siis see oleks suurepärane viis enda karistamiseks. 😀 

Aga ma tahan elu nautida kerguses! Samas olin aru saanud, et veresuhkru tasakaalus hoidmine on oluline hormonaalse tasakaalu ja kogu tervise kontekstis – alates klaarist nahast lõpetades tervisliku kaaluga. Tervislikkuse sooviga olin proovinud ka Fitlap kavasid, aga kuigi retseptivalik on seal tohutu ja nälga ma ei tundnud, häiris mind toiduainete kaalumine ja põdemine, kui kaloreid sai ettenähtud 1300 asemel mõnisada enam. Tunnetuslikult tajusin, et kõik seal propageeritud toiduained ei ole siiski tervislikud (näiteks osadel omajagu e-aineid). Ma tundsin, et tervisliku elustiili eesmärgiga täitsin poolpimesi juhiseid ja programmi, millest ma aru ei saanud.  

Tervislik ja maitsev tortilla

Ma olen veidi selline asjades kaevaja ja sügavuti minev tüüp ja see kõik hakkas mind häirima. Pidev toidu kaalumine, kuid konteksti puudumine, ei hoidnud motivatsiooni ega harjumusi, ega lubanud mul edukalt programmist iseseisvuda. Vabadus ja autonoomia on aga minu suured väärtused. Ma pole küll kunagi olnud ülekaalus, aga aeg-ajalt liikus kehakaal ja enesetunne suunas,  kus ma ei tundud end oma parimas vormis. Ka oli probleeme nahaga (hormonaalne), allergiaid ja pärastlõunaseid väsimusehoogusid. Samuti oli hommikuti väga raske ärgata.

Tahtsin mõista ennast ja oma keha ja leida viis, kuidas olla VABA, elada NAUDINGUGA, aga hoida keha kerge ja tugevana. 

Programmis osaleja Meelika

End kirja pannes olin pisut skeptiline, aga mõtlesin, et küllap saan kogemuse ja olen vähemalt proovinud midagi uut. Kuigi ma toitusin üsna tervislikult, pole olnud ka varem suur kiirtoitude armastaja, ega söö sageli magusat, siis sain tänu Toitumisnõustaja+ 8-nädalasele programmile aru, et ma jätan liiga pikki vahesid toidukordade vahele, tarbin ikkagi liiga palju süsivesikuid (kuigi häid) ja söön liiga vähe rasva (ja kui, siis oli liiga palju loomset rasva). Ka tarbisin liiga vähe kaloreid, mis ei olnud keha jaoks mõistlik ega toetav. 

8-nädalase Toitumisnõustaja+ heade toitumisharjumuste loomise programmi tulemus on see, et kuigi mul ei olnud 8 ideaalset nädalat, on tulemused väga head. Kilode mõistes 3,4 kg vähem ja taljelt sentimeetreid lausa 5 vähem! Sama ka puusalt. Kusjuures see kaalunumber on täitsa erineva tundega – nahk on pringim, säravam, nooruslikum, keha on rohkem toonuses, tselluliiti (mida pisut oli), enam ei ole. 

Samuti tundub mulle, et see kaalukaotus on tugevalt rasva arvelt. Täna hommikul peeglisse vaadates oli üle pika aja taas aimata oma kaua pildilt kadunud olnud kõhulihaseid. Ootan rõõmuga, kuidas tänu uutele teadmistele keha veelgi muutub. Kui tegin FitLap kava, langes kaal küll kiiremini, aga rasv ei kadunud nii edukalt. 

Pildi autor: Ruudu Rahumaru

Toitumisnõustaja+ 8-nädalast programmi soovitan kogu südamest. Tehke see kingitus ja investeering endale. See ei ole dieet, see on koolitus. Uued teadmised annavad vabaduse ja võtavad stressi maha. Sa ei sõltu enam ettekirjutustest, vaid saad hakata lihtsalt ise kombineerima, retsepte leiutama (kui sa seda soovid), saad ägeda kogukonna toe ja kui see sind ei veena, siis äkki soov olla terve ja rõõmus partner, ema/isa, hea eeskuju sõpradele vmt motiveerib. 

Mina küll nomineeriks Elise Presidendi ordenile. 🎖️

PS: Ma väga ootan mingit “edasijõudnute” taseme jätkukoolitust! ✨

SIIRAS TÄNU, Elis ja Sibilla! Ma nimetan teid oma ametlikeks tervise kaitseingliteks! 💙

Ma olen NII LÕPMATA TÄNULIK!”


Kui ka Sina soovid oma toitumisalaseid teadmisi täiendada ja vähendada lisakilosid kergusega ning teadlikult, siis oled väga oodatud liituma 8-nädalase heade toitumisharjumuste loomise programmiga, mis alustab juba jaanuaris! 

Milliseid tulemusi on saanud 8-nädalase programmi läbinud inimesed?

  •  Rohkem energiat
  •  Parem hormonaalne tervis
  •  Klaarim näonahk
  •  Vaimse tervise paranemine
  •  Füüsilise tervise paranemine
  •  Uus elustiil
  •  Kehapildi paranemine
  •  Lisakilode kaotamine (keskmiselt 4-8kg vaid 8 nädalaga)
  •  Uued teadmised toitumise kohta
  •  Perekond sh lapsed on uue elustiiliga kaasa läinud

Kaotada pole muud, kui lisakilosid, võita aga kuhjaga!

Liitu programmiga siit: https://toitumisnoustajapluss.ee/