Skip to content

Merili: “Kui dieetide puhul ei jõua ära oodata, millal see läbi saab, siis Toitumisnõustaja+ programmi puhul ma ei tahtnud, et see läbi saaks”

Varasemalt olen ma kaalus alla võtnud ainult näljutamise või väga vähese söömisega ja seekord tahtsin asju teisiti teha. Tahtsin tervislikke tulemusi ja mitte enda piitsutamist või söömise pärast süümepiinade tundmist. Minu jaoks on üllatav, et peale programmi soovin ma jätkata selle elustiiliga, mille saavutasin programmi jooksul.

Ma tahan veel paremini oma keha tundma õppida ja tahan veel paremaks saada oma sisetunde kuulamises täiskõhu tunde osas. Kui dieetide puhul ei jõua ära oodata, millal see läbi saab, siis Toitumisnõustaja+ programmi puhul ma ei tahtnud, et see läbi saaks. 

Liitusin Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmiga peamiselt sõbranna soovitusel, sest ta rääkis,  kui hea enesetunne on tal peale programmi. Ta tunneb end kergemalt ja kõhus ei ole pidevat puhitustunnet. Samuti on ta saavutanud enda ideaalkaalu ja päriselt suudab seda hoida. Kuuldes seda tekkis tunne, et ma tahan ka seda kõike!

Enne programmi oli mul pidevalt kõht punnis ja puhitas ning tundsin end ebamugavalt. Samuti olin aru saanud, et ma ei oska hinnata, millal mu kõht täis saab ja söön pidevalt liiga palju, saades sellest alles pärast aru. Ehk ma ei osanud tunnetada oma keha. Enne programmiga alustamist oli mul kindlasti soov ka kaalus kaotada, aga tagant järele mõeldes ei olnud see esmane eesmärk.

Programmi alustades ei olnud suuri kõhklusi. Ma olin nii valmis selleks programmiks. Ma olin valmis panustama enda heaolusse, et tunda end oma kehas paremini. Samuti olin sõbrannalt saanud nii head tagasisidet programmi kohta ja see vaigistas kõik minu väiksemadki kahtlused. 

Esimest korda elus alustasin midagi toitumisega seotut mõtteviisiga, et ma annan endast parima, aga ma ei pea kõike tegema perfektselt. Minu jaoks oli olulisem järjepidevus ja tervisele keskendumine,  mitte perfektselt programmi jälgimine ja võimalikult suur kaalukaotus. Varasemalt olen ma kaalus alla võtnud ainult näljutamise või väga vähese söömisega ja seekord tahtsin asju teisti teha. Tahtsin tervislikke tulemusi ja mitte enda piitsutamist või söömise pärast süümepiinade tundmist. 

Ma ei liialda, kui ütlen, et kõike, mida ma ootasin ja tahtsin, see programm ka andis. Tegelikult andis Toitumisnõustaja+ programm palju rohkemat, kui loota suutsin. Ma sain teadmisi süsivesikute, rasvade, valkude, kiudainete, suhkru ja palju muu kohta. Tänu informatiivsetele videodele ja ägedatele külalistele, sain infot, mis aitas päriselt mõista, kuidas ja mida süüa ning miks mõned toidud on mu kehale olulisemad kui teised. 

Lisaks teoreetilistele teadmistele meeldisid mulle Toitumisnõustaja+ lehel pakutud retseptid, mis olid väga lihtsad ja maitsvad ning valmisid kiiresti. Programmi osalejatega oli ka ühine Facebooki grupp, kus saime jagada kogemusi ja küsida nõu. Tunnen, et selline toetus kogukonna poolt oli samuti vajalik, sest ma ei jäänud oma muredega üksi, vaid tundsin teiste toetust.

Suurimad üllatused ja suurim kasu peale programmi on olnud seotud söömisharjumustega.  Enne programmi algust hakkasin hommikuti putru sööma, aga sõin seda ainult võiga. Programmis soovitas toitumisnõustaja Elis aga putru marjadega süüa ja ma pole varem kunagi nii palju marju söönud kui nüüd. Ma leidsin enda jaoks imelise kombinatsiooni pudrust, marjadest ja maapähklivõist, mis hoiab kõhu kauem täis ja ei tekita kohe hommikul rasket tunnet. Lisaks on minu jaoks nii tavaliseks saanud olukord, et iga toidukorra juurde söön salatit. Varem ma seda ei teinud. Ma isegi ei mõelnud, et miks see oluline on. Nüüd tean, mis väärtust sealt saan ning tunnen ka ise, et salat toidukordade juures aitab hoida kõhu kauem täis ning annab ka parema enesetunde. 

Lisaks on minu jaoks üllatav, et peale programmi soovin ma jätkata selle elustiiliga, mille saavutasin programmi jooksul. Ma tahan veel paremini oma keha tundma õppida ja tahan veel paremaks saada oma sisetunde kuulamises täiskõhu tunde osas. Kui dieetide puhul ei jõua ära oodata, millal see läbi saab, siis Toitumisnõustaja+ programmi puhul ma ei tahtnud, et see läbi saaks. 

Programm sobib kõigile, kes tahavad õppida paremini sööma ja enda keha tunnetama. Programmi lõpupoole sain endale hambaid korrigeerivad kaped ning 6 toidukorda tundus palju, seega mõtestasin söömise ümber nii, et saaksin hakkama 4 toidukorraga ja see toimis. Ehk ükski tegur pole segav, tuleb vaid ise tahta proovida. 

Programmi jooksul võtsin alla 2 kg. See tundub küll vähe, aga minu jaoks märgatava tähendusega, sest suutsin seda teha tervislikult. Tunnen, et see kaalukaotus on tekitanud oodatust parema enesetunde just sportides ja peeglisse vaadates. Enesekindlus on tõusnud välimuse osas ja ka oma tervise osas. Nüüd tean, kuidas jätkata, et jõuda lõpliku soovitud tulemuseni ja seda tervislikult ning oma keha päriselt kuulates. 

Uus 8-nädalane heade toitumisharjumuste loomise programm stardib juba 15.04.2024 ja lõpeb täpselt enne suurt suve! PS: sügisel programmi ei toimu, nii et kui oled mõelnud liitumisele, siis praegu on hea aeg!

Samuti kehtib kevadisele programmile 10. programmi puhul soodushind 🙂

Liitu meiega SIIN

Sinu keha tänab Sind!