Skip to content

Mida ei tasu kindlasti teha, kui soovid kaalu langetada?

Ära paanitse! 

Ma tean omast kogemusest, et kui soov kaalu langetada muutub omamoodi kinnisideeks, siis kipume eesmärgi saavutamiseks tegema päris rumalaid asju. Selle asemel sea endale realistlik eesmärk ning pane paika tegevusplaan selle saavutamiseks. Mõistlik kaalukaotus nädalas võiks olla 0,4-0,9 kg.  Kui üksi ei oska kuskilt alustada, siis kasuta spetsialisti abi. 

Ole hea, ära hakka internetist kiirdieete otsima. 

Need on ainult lühiajaliseks lahenduseks ning kui dieet läbi, tulevad kaotatud kilod tihtipeale mitmekordselt tagasi. Usu mind, keegi ei ole tervislikult 10 päevaga 10 kg kaotanud. Kahjuks kingivad kiirdieedid tervisliku kaalulanguse asemel hoopis süütunde, kuna kohe kui Sa mõistad, et ei suuda ekstreemse dieediga sammu pidada, hakkad süüdistama iseennast ja tunned end läbikukkununa. Selle asemel otsi mõned harivad raamatuid tervisliku toitumise ja selle olulisuse kohta ja kostita end igal õhtul uute ja motiveerivate teadmistega.

Kindlasti hoidu näljutamisest, see ainult aeglustab Sinu ainevahetust. 

Kui Sinu keha on eelnevalt harjunud tarbima rohkem toiduenergiat, kui ta seda tegelikult vajab, siis liiga äkiline ja drastiline kaloraaži vähendamine tekitab kehale ja ainevahetusele omajagu stressi ja ei aita soovitud kaalulangusele kuidagi kaasa. Paastud ja detoxid võivad aidata meie keha puhastada üleliigsetest toksiinidest, aga eesmärgile kaalu kaotada võivad hoopis vee peale tõmmata. Pikaajaline näljatunne soodustab hiljem ülesöömist ja see omakorda eneseusu kaotust. Selle asemel võta eesmärgiks süüa 5 korda päevas, kolm tugevamat einet ja kaks väiksemat vahepala, see meeldib Sinu ainevahetusele väga. 

Ära anna endale rumalaid lubadusi.

Ma olen endale korduvalt öelnud, et alates homsest ei söö ma mitte ühtegi maiustust. Pole kunagi toiminud. Sellised lubadused tekitavad meis palju emotsionaalset stressi, sest niipea kui libastume, on see vastik süütunne taaskord kohal. Selle asemel leia aega, et valmistada endale ise patuvabam magustoit, hamburger, pitsa jms. Armastusega tehtud toit maitseb alati paremini ning ise katsetades õpid ka kokkama.

Ja mis kõige olulisem, ära võrdle ennast teistega. Sea enda eesmärk ja saavuta see iseenda heaolu nimel ja tee seda täpselt nii nagu Sulle ja Sinu kehale sobib.

PS! Kui tahaksid teel tervislikuma elu poole veidi toetust, siis oled väga oodatud minu heade toitumisharjumuste programmi, kus lisaks uute teadmiste omandamisele kaotavad osalejad 8 nädala jooksul keskmiselt 4-8 kg üleliigset kehakaalu.

Vaata lähemalt programmi lehelt!