Skip to content

5 põhjust, miks lõpetada dieeditamine igaveseks

Ka Sa oled kunagi mõelnud, miks erinevad dieedid nii populaarsed on? Üha rohkem luuakse uusi drastilisi dieete, mis lubavad kiiret kaalulangust. Probleem on aga selles, et dieedid ei tööta! Vähemalt mitte pikas perspektiivis. Dieedid on pigem kiire, ajutine lahendus. 

Kui dieedid tõesti toimiksid, kas siis tuleks turule neid pidevalt juurde?

Siin on Sulle 5 põhjust, miks lühiajalised dieedid ei toimi.

Dieet ei ole jätkusuutlik

Enamik inimesi hakkab dieeti pidama selleks, et kaalust alla võtta. Kuid vaid vähesed suudavad ka peale dieeti oma saavutatud kehakaalu hoida. Seda sellepärast, et dieedid annavad ette täpsed juhised ja reeglid, mida jälgida, aga ei selgitata, milleks mingi muudatus vajalik on. Peale eesmärgiks seatud kehakaalu saavutamist jätkatakse tavaliselt toitumise ja elustiiliga, mis oli enne dieedi algust. See tähendab üldiselt ka uuesti kaalutõusu ja tavaliselt tuleb kaalu juurde veel rohkem, kui kaalu kaotati. 

Dieedid võivad kahjustada Sinu vaimset tervist

Paljud dieedid võivad olla potentsiaalselt ohtlikud nii füüsilisele kui ka vaimsele tervisele. Dieedi pidamine põhjustab sageli kinnisideed toitumise, kehakaalu, kaalumise ümber. Kui meil millegipärast dieedi pidamine ei õnnestu, siis arvame, et meil ei ole tahtejõudu või enesekontrolli, et rajal püsida. Selline mentaliteet põhjustab suurt stressi, süütunnet ja häbi. Paljud toitumishäired on tekkinud või süvenevad just dieedi kultuuri tõttu. 

Dieedid ei võta arvesse Sinu individuaalsust

Dieedid annavad Sulle kindlad reeglid, mida jälgida ja mis peaksid sobima kõigile. Tegelikkuses oleme me kõik väga erinevad ja unikaalsed. Teiseks on meil kõigil erinevad maitse-eelistused ja isud. Meie isud ja vajadused muutuvad iga päev. Eriti naistel olenevad isud palju ka sellest, millises tsükli faasis me parajasti oleme. Dieedid seda kahjuks arvesse ei võta. 

Dieet ei paranda Sinu elu

Nii paljud usuvad, et kaalust alla võtmine parandab nende elu. Kas oled vahel mõelnud, et kui kaalust alla võtan, siis leiad armastuse, saad ametikõrgendust või võtad julguse kokku ja otsid uue töö? Kui 5kg kaotan, siis ma armastan ennast. 

Tegelikult ei ole ühelgi nendest asjadest pistmist Sinu kehakaaluga. Dieeti kasutatakse tihti põgenemiseks tegelike probleemide eest ja välditakse seda, mis tegelikult toimub. Teglikult pole mõtet süüdistada enda probleemides oma keha. 🙂

Dieet võib Su ainevahetust aeglustada

Meie keha vajab toitu ja toitaineid, et toimida. Kui tarbime enda keha jaoks liiga vähe kaloreid ehk energiat, siis aeglustub meie ainevahetus ja võib põhjustada erinevaid tervisehädasid. Lisaks võib liiga vähese kaloraažiga väheneda hoopis meie keha lihasmass mitte rasvaprotsent. See omakorda teeb raskemaks kehakaalu vähendamise. 

Toitumisnõustaja+ 8-nädalases heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammis osalenud ütlevad tihti, et nad pole kunagi nii palju söönud ja ometigi kaal langeb!

Sellepärast ongi Toitumisnõustaja+ programm nii unikaalne. Me ei anna Sulle ette kindlaid retsepte ja plaani, vaid õpetame Sind ise paremaid valikuid tegema. Anname Sulle mitte kala vaid õnge!

Üks on päris kindel – Sina ei ole läbi kukkunud. Dieedid on need, mis kipuvad läbi kukkuma. Dieedid ei olegi mõeldud püsivalt toimima, dieedid on mõeldud selleks, et nende juurde pidevalt tagasi pöörduksid. 

Kaalu langetamiseks on ka palju paremaid, tulemusrikkamaid ja nauditavamaid viise.

Kui Sa soovid sel sügisel oma toitumisharjumusi parandada, saada toitumisest uusi olulisi teadmisi ning tervislikult ja püsivalt kehakaalu langetada, siis oled oodatud sel nädalal alanud ainulaadsesse toitumisprogrammi.

Veel viimane võimalus liituda, sest uusi liikmeid võtame vastu veel kuni 8.10 õhtuni!

Loe lähemalt 8-nädalase programmi kohta siit.