Skip to content

Pireti tervisetee lugu: “Programmi lõpuks kaotasin 11,4 kg. Ma ei oleks seda elu sees uskunud!”

Ei mäleta, et oleks kordagi tulnud mõttesse loobuda. Kilod hakkasid kohe kaduma. Esimestel nädalatel lausa 2-3 kg nädalas. Programmi lõpuks kaotasin 11,4 kg. Ma ei oleks seda elu sees uskunud! Ja kõik see on saavutatud nälgimata ja nii kerge vaevaga. Toidud olid maitsvad ja nii lihtsalt valmistatavad. Kui mul oli enne probleem, et pidevalt tahaks midagi näksida, siis nüüd on probleem, et pidevalt tahaks midagi teha – energiat on mitme inimese eest!

Olen enamuse elust olnud ülekaaluline..

Kuigi olen proovinud erinevaid kiirdieete ja toitumiskavasid. Instagrammi scrollides nägin ühe inimese edulugu, kes oli osalenud Toitumisnõustaja+ 8-nädalases toitumisprogrammis ning minus tärkas huvi.

Olin küll väga skeptiline, kuna portusud tundusid väikesed ning toidud keerulised ja kallid. Arvasin, et ilmselt peab palju aega pliidi ees veetma ja muudkui süüa tegema. Kuna siiani olen korduvalt erinevate toitumiskavadega alt läinud, siis kartsin, et ka nüüd ei lähe teisiti. Millegipärast aga ikkagi liitusin. Hind tundus küll krõbe, aga lootsin, et see motiveerib mind programmist ka rohkem osa võtma.

Niisiis liitusin. Mõtlesin, et elan päeva korraga ja vaatan, kas jõuan sellega kuhugi. Panin endale eesmärgiks ulmeliselt -10 kg. Natuke kartsin isegi, et äkki on programmi lõpus mõni kilo juures (seda on mõne teise programmiga juhtunud).

Tegelikkuses oli see 8-nädalane toitumisprogramm esimesest päevast alates põnev ja kaasahaarav. Esimene nädal oli küll veidi raske, aga leidsin tuge teistelt osalejatelt, kellega koos ühes Facebooki grupis oleme ja sain aru, et ma ei ole üksi. 

Edasi läks juba lihtsamaks. Ei mäleta, et oleks kordagi tulnud mõttesse loobuda.

Kilod hakkasid kohe kaduma. Esimestel nädalatel lausa 2-3 kg nädalas. Programmi lõpuks kaotasin 11,4 kg! Ma ei oleks seda elu sees uskunud! Ja kõik see on saavutatud nälgimata ja nii kerge vaevaga. Toidud olid maitsvad ja nii lihtsalt valmistatavad. Ja eriti meeldis mulle, et igal toidul oli nii palju variatsioone. 

8-nädalases heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammis osalenud Piret.

Elan väikeses alevis, kus poes ei ole toiduvalik just eriti suur, aga ma sain väga hästi hakkama. Tavaliselt tekibki mul loobumise soov siis, kui ma ei leia poest õigeid komponente ja tunnen, et on lootusetu soovitatud retsepte järgi teha. 

Samuti meeldis mulle väga, et Toitumisnõustaja+ programmis ei pidanud toitu kaaluma.

See on minu jaoks toitumisprogrammide juures kõige tüütum asi. Lisaks oli mul varasemalt alati probleem sellega, et käin vahetustega tööl ja see sisaldab ka öövahetusi ning ma ei saanud kunagi oma söömist klappima. Selle programmiga aga tuli ka see väga lihtsalt ja loogiliselt!

Aga kaalu kaotus ei olegi tegelikult veel see kõige suurem muutus, hoolimata sellest, et kaalu kaotasin rohkem, kui oleksin osanud soovidagi. Kõige suurem muutus on see, et mu nahk on nüüd palju paremas seisus. Mul on terve elu olnud probleemne nahk, aga nüüd on näonahk pea täiesti klaar!

Lisaks on mul pärilikult nahahaigus nimega keratosis pilaris. See avaldus kõige rohkem mu käsivartel, mis on terve elu väikseid punne täis olnud. Nüüd aga on naha olukord märgatavalt parem.

Samuti olid mul väga lahtised juuksed. Iga kord, kui kammisin, jäid suured salgud harja külge – täiesti tavaline oli, et terve mu elamine oli karvu täis. Nüüd aga tulevad üksikud juuksekarvad päevas lahti. Ma tõesti ei oleks osanud midagi sellist oodata!

Ja kõige suurema muutuse on tegelikult teinud minu vaimne tervis.

Ma olin pidevalt pahas tujus – meeleolude kõikumine igapäevaselt oli täiesti tavaline. See tekitas palju pingeid abikaasa ja lastega. See omakorda tekitas minus ebaõnnestumise tunde ja veel halvema tuju. Lohutust andis toit ning mul olid selle tõttu tohutud söömissööstud. Lihtsalt ei suutnud söömist enne lõpetada, kui füüsiliselt paha oli (ja siis natukene veel süüa).

Nüüd aga tujude kõikumist ei ole. Olen palju enesekindlam ja suudan enamasti igas situatsioonis rahulikuks jääda. Suhe abikaasa ja lastega on samuti palju parem. 

Toitumisnõustaja+ 8-nädalases programmis osalenud Piret.

Ma tõesti ei oleks uskunud, et toitumine võib mu tervist ja üldse mu kogu elu nii palju mõjutada!

Mind rõõmustab ka see, et minu toitumise muutmine on mõjutanud ka mu laste toitumist – nad näitavad palju rohkem huvi üles tervislikuma toidu vastu.

Soovitan Toitumisnõustaja+ 8-nädalast toitumisprogrammi kindlasti kõigile. Ka neile, kellel ei ole kaaluga muret, aga tunnevad, et energiat on vähe, või et tahaks rohkem asju ära teha.

Kui mul oli enne probleem, et pidevalt tahaks midagi näksida, siis nüüd on probleem, et pidevalt tahaks midagi teha – energiat on mitme inimese eest!

Toitumisnõustaja+ programmi looja Elis Nikolai-Vendla:

“Tervislik toitumine võib olla lihtne, meeldiv  ning päriselt soovitud tulemusi toov.

Sa ei PEA tervislikult toituma, see saab olla Sinu valik ja tavaline elu osa.

8-nädalane toitumisprogramm ei aita ainult muuta figuuri, vaid veelgi enam mõtteviisi ja harjumusi ning see on kõige olulisem.

Kõigil on võimalik tunda end enesekindlalt, energiliselt ning kergelt. Tuleb lihtsalt alustada!

Programmis ootavad Sind:

  • õpetlikud toitumisalased videod
  • tervislikud retseptid
  • tugigrupp teiste osaleja näol
  • live videokohtumised toitumisnõustajaga
  • soovituslikud tooted ning sooduskoodid
  • toitumisnõustaja tagasiside
  • treening- ja joogavideod

Liitu programmiga juba täna, sest soodushind kehtib veel vaid loetud päevad!


Ole ise enda edulugu!

Liitu meiega SIIT.