Skip to content

Terje kogemuslugu: Ma sain oma energia tagasi!

Mul ei ole enam pärastlõunast unisust, isegi kohv pole igal lõunaajal enam hädavajalik, vaid pigem naudingu küsimus ja seda kindlasti koos klaasi veega, mida toitumisnõustaja Elis korduvalt toonitas. Tunnen end üldiselt palju aktiivsema ja tervemana. Heale enesetundele lisandus boonusena ka see, et kaotasin kehalt mitmeid cm-d ning olen nüüd 3-4 kg kergem. 

Märkasin jaanuari alguses sotsiaalmeedia kanalites reklaame Toitumisnõustaja+ uue algava kursuse kohta. Olin alguses natukene skeptiline selle erilisuse osas, sest olen varasemalt katsetanud ka teisi toitumisega seonduvaid platvorme ja need on üles ehitatud nii, et jääd nendest sõltuvaks. See tähendab seda, et need platvormid ei ole õpetanud toitumise põhimõtetest aru saama, vaid ainult pannud mind nende koostatud toitumiskavasid või retsepte jälgima. 

Kodulehel ringi uudistades paelus mind eelnevate osalejate positiivne ja energiast pakatav tagasiside. MIKS? – sest sellel korral oli minu põhi eesmärgiks energiapuudusest lahti saada.  

Enne programmiga liitumist tundsin end vähemalt üle päeva unise ja jõuetuna, poolest päevast tekkis tugev rammestus ja väsimus. Mõtlesin, mis ma mõtlesin, aga liitusin siiski Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmiga.  

Kaheksa nädalat möödusid imekombel väga-väga kiirelt. Iga nädal uus videopostitus, külalisesinejad ja uued teadmised tekitasid hasarti ning tahtmist kõike eeskujulikult praktiseerida.

Mis minu igapäeva elus programmiga liitudes muutus? Päris palju! Hakkasin oma toitudest fotosid tegema, et aru saada, mida ja kui palju ma igapäevaselt tarbin. Lisaks innustasid ilusad värvilised fotod oma toidule veel enam värve/nüansse lisama. Toidusedelile lisandus päris palju uusi toiduaineid (nt Edamame oad, kooritud kanepiseemned, hummus, idandid jpm) ning tekkis nii mõnigi uus lemmik, mida kasutan senini igapäevaselt (nt avokaado, maapähklivõi, kaneel, erinevad pähklid). 

Programmi raames oli ka suhkruvaba kuu. Sellesse ajavahemikku jäi ka minu vanaema sünnipäev, otsustasin selle nn patuvabalt veeta ning tegin esimest korda elus suhkruvaba tordi…

Terje valmistatud suhkruvaba tort

Ma söön kuus korda päevas ja mul on energiat, sest õppisin programmist, mida ja kuidas süüa. Sain teada, kuidas toitaineid kombineerida nii, et nendest saadav energia kõige kehasõbralikumal viisil  toimima panna. Sain ka uusi ideid, millega asendada loomne valk, mida meie, eestlased, liialt palju tarbime! 

Erinevus teistest programmidest on see, et ma ei kaalu oma toitu ning olen saanud samamoodi  toitumist jätkata ka pärast kursuse lõppu, SEST ma tean, mis on mu kehale ja vaimule hea toit! Toitumisnõustaja+ programm ei keskendu sellele, et kasutajad retsepte jäljendaks ja pähe õpiks, vaid õpetab meid iseseisvalt oma taldrikule panema seda, mis seal olema peab. Kuna keha saab päeva jooksul kõike vajalikku, ei teki õhtuti ka ahvatlusi “millegi hea” järele.  

Ja see kõlab nüüd nagu reklaam, AGA see tõesti toimis (ja toimib senini)! 

Ma sain oma energia tagasi! Mul ei ole enam pärastlõunast unisust (isegi kohv pole igal lõunaajal  enam hädavajalik, vaid pigem naudingu küsimus ja seda kindlasti koos klaasi veega, mida toitumisnõustaja Elis korduvalt toonitas). Tunnen end üldiselt palju aktiivsema ja tervemana. Heale enesetundele lisandus  boonusena ka see, et kaotasin kehalt mitmeid cm-d ning olen nüüd 3-4 kg kergem 🙂 

Ma soovitaksin seda programmi kõigile, kes tahavad end oma kehas hästi tunda või keda kimbutab pidev väsimus või näiteks hoopis seedeprobleemid. Süües regulaarselt, läbimõeldult ja tasakaalustatult on ka suuremate toidukordade järel kõhus kerge tunne ning jagub piisavalt energiat, et õhtuni tegus püsida.

Regulaarse tasakaalustatud toitumise ja piisaval hulgal vee tarbimise sümbioos toob kaasa ka nn normaalse (regulaarse) seedimise! Ja nii need kilogrammid ning sentimeetrid vähenema hakkavadki. 

Programmiga saavad hakkama kõik, sest toitainetest rääkimist alustatakse juuretasandil ning liigutakse järk-järgult spetsiifilisemate detailideni. Lisaks on abiks retseptide kogumik, millele toetudes ja millest inspiratsiooni ammutades hakkad looma endale uusi ja tervislikke retsepte! 

Julge pealehakkamine on juba pool võitu 😉


8-nädalane toitumisprogramm alustab juba esmaspäeval 15.04. Jõuad veel meiega liituda! Vaata lähemalt SIIT.

Oled südamest oodatud 💚