Skip to content

Teve tervisetee lugu: “See aeg läks nii kiirelt ja motivatsiooni tuli iga nädalaga aina juurde!”

Enne programmiga liitumist olin kalorilugemise ja toiduainete kaalumise abil kaotanud 30 kg. Tasapisi hakkas selline kaalulangetamise viis mind koormama. Ma tundsin, et tammun paigal ja hakkan juba nö vähikäiku tegema.  Seetõttu otsustasingi liituda Toitumisnõustaja+ 8-nädalase programmiga.

Mind köitis 8-nädalase programmi osas eelkõige see, et seda läbides ei pea ma enam toitu kaaluma ja kaloreid lugema. Samuti tean, et kalorid ei peegelda tegelikult toidu kvaliteeti ja lootsin sellest programmist saada vajalikke lisateadmisi tervisliku toitumise osas.

Loomulikult ei olnud ma üldse kindel, kas mul on motivatsiooni aktiivselt programmis kaasa lüüa, kuna 8 nädalat on üsna pikk aeg. Nüüd programmi lõpus võin öelda, et see aeg läks nii kiirelt ja motivatsiooni tuli iga nädalaga aina juurde!

Peamine põhjus oli kindlasti see, et programm on väga hästi üles ehitatud ning seal on ka teised osalejad, kes kõik ühel või teisel moel toetavad ja inspireerivad. Programmil on ka väga hea veebikeskkond, mis sisaldab õppevideosid, õppematerjale, retseptisoovitusi, küsimustikke, treeningkavasid jms. 

Programmi suureks plussiks on minu meelest ka see, et kui mingit toiduainet ei soovitata, siis antakse sellele ka alternatiiv.

Toitumisnõustaja+ 8-nädalases programmis osalenud Teve.

Iga nädal keskendus ühele olulisele tervislikku toitumist puudutavale teemale. Alguses olin ma veidi skeptiline, et kuidas ma nii kuskile jõuan, kui alles kolmandal nädalal tuleb juttu rasvadest. Nüüd programmi läbinuna saan aru, kui loogiline ja hea mõte on keskenduda ühele teemale korraga. See andis piisavalt aega, et paremini aru saada, miks ja milleks programmi soovitused olulised on.

Minu suureks üllatuseks oli suhkruvaba kuu väljakutse, millesse ma algselt väga skeptiliselt suhtusin. Tegelikult oli see oluliselt kergem, kui ma arvasin! Elu ilma lisatud suhkruta on võimalik! See kuu aitas mul nö kalibreerida maitsemeeli ning üldist suhtumist lisatud suhkruga toitudesse. Mind pani see väljakutse mõtlema sellele, et paljud meist ju teavad seda, et liigse lisatud suhkru tarbimine ei ole hea, kuid ikkagi ületame soovituslikku kogust sageli ning poeme vabanduse taha, et „vahest ju võib“. Suhtun peale seda väljakutset lisatud suhkruga toitu väga ettevaatlikult, sest ma tean, et mida rohkem seda söön, seda rohkem seda tahan ja seda raskem on teha õigeid valikuid. Lisaks suhkrule jälgin nüüd hoolikamalt ka soola lisamist toidule ja soola sisaldust toidus.

Programm aitas mul paremini aru saada ka süsivesikute mõjust veresuhkrule. Programmi soovitusi järgides on väga lihtne kontrollida isusid, st neid lihtsalt ei teki! Lisaks pean nüüd oluliseks regulaarseid toidukordasid, sh vahepalasid.

Võin julgelt väita, et minu toidukorrad on nüüd palju mitmekesisemad ja sisaldavad rohkem erinevaid köögivilju – selle arvelt söön ma ka oluliselt vähem liha- ja piimatooteid. Ma ei kaalu enam toitu ja ei loe kaloreid, pigem vaatan teadlikumalt toiduainete etikette. Programmist saadud teadmised aitavad mul teha paremaid valikuid.

Minu jaoks aitas see programm ümber lükata ka mitmed toitumisalased müüdid. Näiteks tean nüüd enda kogemuse põhjal, et tervislik toitumine ei pea olema kallis. See võib olla isegi soodsam, kuna see eeldab rohkem planeerimist ja vähem selliste toiduainete tarbimist, mis on kallimad, sh valmistoit, liha. Arvasin varasemalt, et kui teen natuke trenni, siis pean palju valku sööma, kuid tegelikult ei olegi valku nii palju vaja.  

Tunnen, et selles programmis osalemine oli väga vajalik investeering minu tervisesse. Soovitan seda programmi kõigile olenemata eesmärgist. Minu peamine eesmärk oli teha toitumise osas paremaid valikuid. Arvan, et need teadmised ja harjumused, mis selle kaheksa nädala jooksul tervisliku toitumise kohta saab, ei jookse kellelgi mööda külgi maha. Programm aitab muuta tervisliku toitumise elustiiliks, mis ei nõua enam nii väga pingutust, vaid on pigem tavaline igapäeva elu osa.

Toitumisnõustaja+ programmi looja Elis Nikolai-Vendla: 

“Tervislik toitumine võib olla lihtne, meeldiv  ning päriselt soovitud tulemusi toov!

Sa ei PEA tervislikult toituma, see saab olla Sinu valik ja tavaline elu osa.

8-nädalane toitumisprogramm ei aita ainult muuta figuuri, vaid veelgi enam mõtteviisi ja harjumusi ning see on kõige olulisem.

Kõigil on võimalik tunda end enesekindlalt, energiliselt ning kergelt. Tuleb lihtsalt alustada!

Programmis ootavad Sind:

  • õpetlikud toitumisalased videod
  • tervislikud retseptid
  • tugigrupp teiste osaleja näol
  • live videokohtumised toitumisnõustajaga
  • soovituslikud tooted ning sooduskoodid
  • toitumisnõustaja tagasiside
  • treening- ja joogavideod

Selle suve ainuke programm alustab 10. juulil!

Liitu programmiga juba täna, sest soodushind kehtib veel vaid loetud päevad!


Ole ise enda edulugu!

Liitu meiega SIIT.