Skip to content

„Toitumisprogrammi jooksul ei pidanud ma põhimõtteliselt mitte midagi kordagi kaaluma!“

Loe, mida arvab 8-nädalasesest toitumisprogrammist eelmises programmis osalenud Julia:

Olen Elist ja tema tegemisi juba jupp aega imetlusega jälginud. Otsustasin ka ise programmi läbi teha, sest tahtsin saada kinnitust oma varasemalt tehtud geenitesti tulemustele ja leida lõpuks just minu keha toetav tervislik suhe toiduga. Olen tegelikult olnud pidev kaalu pärast stressaja -eks kaalu ole veidi üle ka. Mingi aeg rohkem, siis jälle vähem – ehk selline jo-jo’tamine on pidevalt käinud. Olen päris palju erinevaid kavasid ja dieete proovinud, kuid kestvat tulemust need mulle andnud ei ole ja tegelikult olin sellest kõigest juba väsinud.

Ma ei saaks öelda, et dieedid ei toimi. Muidugi toimivad, sest kaal langeb ja saavutatakse oma eesmärk. Aga miks ei anna need kauakestvat tulemust? Tihtipeale jätkatakse peale dieedi lõppu oma vana elu- ja toitumisviisiga ja kõik see, mille kallal nii kaua rasket tööd tehti (ekstreemsed dieedid), lihtsalt nullitakse ära.

Toitumiskavad mulle isiklikult absoluutselt ei sobi, sest toidu kaalumine tekitab mulle pigem stressi.

Ma ei salli, kui 2 munakollast või 10 uba kuskile külmkapi nurka igaveseks kuivama jäävad. Seega on selliste rangete kavade katsetused minu jaoks tihtipeale üpris lühikeseks jäänud.

Tundsin, et teoorias olen suhteliselt tugev, sest ajaga on teadmisi kogunenud väga palju ja väga erinevatest allikatest. Aga just selle programmi abiga lootsin saada terviklikku pilti tervislikust toitumisest ja leida lõpuks see motivatsioon ja järjepidevus, mis kogu omandatud teooriat toetaks.

Ma pean ütlema, et Toituminõustaja+ programmiga liitudes ma väga suuri ootusi endale igaks juhuks ei pannud. Võtsin aega, et programmi süveneda, kuid otsustasin, et teen täpselt nii ja sellises tempos, nagu mulle sobib.

Programmi tempo osutus minu jaoks aga nii mõnusaks ja aspekte, mida jälgida, oli täpselt parajalt!
Minu jaoks oli hästi oluline ka programmi pikkus – 8 nädalat. Sul peab olema aega ka nn ‘’alla anda’’ (ok, kõlab nii kehvasti, kuid reaalsuses võib mingites olukordades selline tunne tekkida ) ja uuesti alustada, sest järjepidevus on selle programmi võti. Programmi jooksul ma õppisin, et on täiesti OK, kui ei toitu alati 100% programmi põhimõtete järgi. Oluline on, et me teadvustaks endale, et täna on selline päev ja homme on uus päev.

Samas tekkis võimalus tegeleda ka emotsionaalse söömise ja ka igasuguste isudega (eriti magusaisuga). Nimelt on üks osa programmist ka suhkruvaba väljakutse, mis võib magusaarmastajale kõlada suhteliselt hirmutavalt. Aga minu jaoks oli juba väga suur samm see, et olen magusa suutnud välja vahetada paremate alternatiivide ja puuviljade-pähklite vastu. Kodus muud magusat enam ei olegi, et kiusatust ei tekiks ning ka külas olles olen magusa suhtes suutnud ükskõikseks jääda, eriti kui laual on ka teisi tervislikemaid alternatiive.

See väljakutse oli väga vajalik maitsemeelte muutmiseks ja suhkrusõltuvusest vabanemiseks. Jah, see on täiesti võimalik!

Programmi jooksul ei pidanud ma põhimõtteliselt mitte midagi kordagi kaaluma!

Kujutate seda ette!? Ja see reaalselt toimib! See on kindlasti üks asjaoludest, mis aitas mul programmi otsast lõpuni läbi teha, sest nagu ma eelpool mainisin, siis toidu kaalumine ei ole minu jaoks.

Mulle väga meeldis programmi struktuur – iganädalane teema, millega oli aega tegeleda. Samuti oli minu jaoks väga motiveeriv toitumispäeviku pidamine, mis on ühe konkreetse rakendusega tehtud eriti lihtsaks. Programmi ‘’külastavad’’ väga põnevad esinejad, kes ei keskendu alati toidule, vaid fookuses on ka vaimne tervis ja üleüldine tervislik elustiil.

Ma avastasin programmi käigus enda jaoks taimetoidu maailma ja ma olen sellest nii vaimustuses. Praeguseks olen kolm kuud elanud punase liha vabalt ja minu keha on selle üle ülimalt tänulik. Nimelt ka mu geenitesti kohaselt ei sobi mulle eriti loomne rasv. Ma ei tea miks, kuid eelnevalt ei ole ma suutnud seda sammu astuda.

Lisaks olen taasavastanud enda jaoks värsked ja värvilised salatid.

Toitumisnõustaja+ kinoasalat peedi ja fetajuustuga. Retsepti leiad retseptide alt.

Oh, tänu neile ja muidugi ka rohkele veejoomisele tegi mu keha sellise muutuse läbi, te ei kujuta ettegi! Varasemalt olin ma pidevas veepuuduses ja keha hoidis vett kinni. Täiesti paistes tunne oli kogu aeg! Ja siis mingi moment lasi keha sellest veest lahti, sest sai seda kogu aeg vajalikus koguses juurde ja see oli täiega hea tunne.

Kokku kaotasin 6 kg ja tundub, et kaal langeb edasi. Kas 6 kg tundub vähe või palju?

Mul näiteks ei õnnestunudki neid kilosid enne programmiga liitumist kaotada ja programmi jooksul sain nii palju süüa ja kaal ikka langes!

Elise loengud olid nii silmiavavad. Mis siis, et ma tegelikult arvasin end seda maailma hästi tundvat. Ma olen kogu Toitumisnõustaja+ tiimile nii tänulik toetuse ja paranduste ja suunamiste eest! Te teete niii õiget asja!

Kui ka Sina tunned, et elad info ülekülluses ja Sul ei ole terviklikku pilti tervislikust toitumisest, siis soovitan Sul selle programmi läbi teha! Sellest on nii-nii palju kaasa võtta ja Sina ainult võidad! Mis veel olulisem, su keha ütleb aitäh! Mis saaks veel parem olla, kui tunda end enda kehas imeliselt ja teada, et annad kehale täpselt seda, mida ta vajab, et püsida terve ja olla õnnelik.

Selline oli Julia edulugu. Kui ka Sina soovid oma toitumisharjumusi parandada, saada toitumisest uusi olulisi teadmisi ning tervislikult ja püsivalt kehakaalu langetada, siis oled oodatud juba varsti algavasse ainulaadsesse toitumisprogrammi.

Kiirematele kehtib soodushind!

 Loe lähemalt 8-nädalase programmi kohta ja liitu siit.