Skip to content

Baklažaani lasanje

◻️ Gluteenivaba

45 min

Koostisosad

  • 2 baklažaani
  • pool sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 400 g veisehakkliha
  • 1 purk konserveeritud punaseid ube 
  • 500 g tomatipastat
  • Punt värsket basiilikut
  • 200 g riivitud juustu (eelistatult kerget riivjuustu)
  • 2 tl vahemere ürdisegu 
  • soola/pipart

 

Valmistamine

  • Esmalt lõika baklažaanid pikkupidi õhukesteks viiludeks, raputa neile veidi soola ja kuumuta neid vähese oliiviõliga kaetud pannil mõlemalt poolt seni kuni baklažaaniviilud on pehmed ja kergelt pruunikad. Tõsta baklažaaniviilud kõrvale.

 

  • Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  • Seejärel lisa samale pannile hakitud küüslauk ja sibul ning kuumuta läbipaistvaks, lisa veisehakkliha ning kuumuta ca 3 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Nüüd lisa ka oad ja tomatikaste, peotäis värsket basiilikut ja ürdisegu. Kuumuta veel kaane all 4-5 minutit.

 

  • Nüüd võta klassikaline ahjuvorm ning aseta selle põhja kiht baklažaane, lisa neile hakkliha-oa segu ning raputa peale veidi riivjuustu. Seejärel lisa järgmine kiht täpselt sama moodi. Mina lisasin vahele ka mõned värsked basiilikulehed. Peaksid saama kolm kihti, kõige peale jäta veidi rohkem juustu. 
  • Pane lasanje 17-20 minutiks ahju ja enne serveerimist lase veidi jahtuda.

 

Sellest kogusest jätkub ca 4le sööjale või kohe mitmeks toidukorraks. 

Koguseliselt tõsta endale üks paras tükk, täpselt nagu pildil, tegemist on niikuinii pigem süsivesikutevaese roaga.

 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt