Skip to content

Baklažaani lasanje

◻️ Gluteenivaba

45 min

Koostisosad

  • 2 baklažaani
  • pool sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 400 g veisehakkliha
  • 1 purk punaseid ube (näiteks neid)
  • 500 g tomatipastat (näiteks seda)
  • Punt värsket basiilikut
  • 200 g riivitud juustu
  • 2 tl Vahemere ürdisegu (näiteks seda)
  • soola/pipart

 

Valmistamine

  • Esmalt lõika baklažaanid pikkupidi õhukesteks viiludeks, raputa neile veidi soola ja kuumuta neid vähese oliiviõliga kaetud pannil mõlemalt poolt, seni kuni baklažaaniviilud on pehmed ja kergelt pruunikad. Tõsta baklažaaniviilud kõrvale.

 

  • Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  • Seejärel lisa samale pannile hakitud küüslauk ja sibul ning kuumuta läbipaistvaks, lisa veisehakkliha ning kuumuta ca 3 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Nüüd lisa ka oad ja tomatikaste, peotäis värsket basiilikut ja ürdisegu. Kuumuta veel kaane all 4-5 minutit.

 

  • Nüüd võta klassikaline ahjuvorm ning aseta selle põhja kiht baklažaane, lisa neile hakkliha-oa segu ning raputa peale veidi riivjuustu. Seejärel lisa järgmine kiht täpselt sama moodi. Mina lisasin vahele ka mõned värsked basiilikulehed. Peaksid saama kolm kihti, kõige peale jäta veidi rohkem juustu. 
  • Pista lasanje 15 minutiks ahju.

 

Koguseliselt tõsta endale üks paras tükk, just nagu pildil. Juurde võid teha mõnusa salati. 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt