

Baklažaani lasanje
◻️ GluteenivabaValmistamine
- Esmalt lõika baklažaanid pikkupidi õhukesteks viiludeks, raputa neile veidi soola ja kuumuta neid vähese oliiviõliga kaetud pannil mõlemalt poolt, seni kuni baklažaaniviilud on pehmed ja kergelt pruunikad. Tõsta baklažaaniviilud kõrvale.
- Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
- Seejärel lisa samale pannile hakitud küüslauk ja sibul ning kuumuta läbipaistvaks, lisa veisehakkliha ning kuumuta ca 3 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Nüüd lisa ka oad ja tomatikaste, peotäis värsket basiilikut ja ürdisegu. Kuumuta veel kaane all 4-5 minutit.
- Nüüd võta klassikaline ahjuvorm ning aseta selle põhja kiht baklažaane, lisa neile hakkliha-oa segu ning raputa peale veidi riivjuustu. Seejärel lisa järgmine kiht täpselt sama moodi. Mina lisasin vahele ka mõned värsked basiilikulehed. Peaksid saama kolm kihti, kõige peale jäta veidi rohkem juustu.
- Pista lasanje 15 minutiks ahju.
Koguseliselt tõsta endale üks paras tükk, just nagu pildil. Juurde võid teha mõnusa salati.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt