Skip to content

Hapukapsasupp kanaga

◽ Gluteenivaba ◽ Piimavaba

90 min

Koostisosad

  • 500 g hapendatud kapsast
  • 2 väiksemat porgandit
  • 4 väiksemat (või kolm suuremat) kartulit
  • 700 ml kanapuljongit/köögiviljapuljongit
  • 5 kana poolkoiba
  • 3 loorberilehte
  • soola ja pipart
  • serveerimiseks meelepärast maitserohelist

 

Valmistamine

  • Pane pott vähese õliga tulele, lase kuumaks ning seejärel lisa vähese soolaga maitsestatud kanakoivad. Pruunista neid mõned minutid mõlemalt poolt, siis lisa hapendatud kapsad ning vala peale puljong ja nii palju vett, et kapsad oleksid kaetud ja veidi rohkemgi.
  • Lisa ka loorberilehed ja maitsesta meelepäraselt soola ja pipraga. 
  • Seejärel lase supil 30 min tasasel tulel podiseda.
  • Nüüd lisa juurde riivitud porgandid, väikesteks kuubikuteks lōigatud kartul ning vajadusel maitsetsa veel.
  • Lase supil 45 min-60 min tasasel tulel podiseda.
  • Kui supp on valmis, eemalda kanaliha kontidelt ning serveeri maitserohelisega.

 

PS: Mida kauem podiseb, seda parem maitse.

Sellest kogusest saab ca 4 portsjonit ehk 1/4 kogusest annab 10 GK-d.

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt