

Kanasalat apelsini ja bataadiga
◻️ Gluteenivaba30 min
Koostisosad
- kolm peotäit salatimiksi
- üks kanarinnafilee (100-120g)
- paprika (üks väike peotäis)
- ½ apelsini
- ½ riivitud porgandit
- väike peotäis kirsstomateid
- pool peotäit viilutatud punast kapsast
- aurutatud bataat (~50g)
Kaste
- dijon sinep 1 tl
- õunaäädikas või sidrunimahl 2 spl
- oliiviõli 1 spl
- majonees või jogurt ½ tl
- maitseks soola/pipart
Valmistamine
- Esmalt auruta või küpseta bataat ahjus pehmeks. Ahjus küpseb bataat 200 kraadi juures ca 15 minutit.
- Seejärel kuumuta pannil oliiviõli, tee kanafileedesse mõned sisselõiked, maitsesta soola ja pipraga ning prae kanafileesid mõlemalt pool 4 minutit. Lase fileedel madalal kuumusel 2-3 minutit kaane all haududa ja seejärel tõsta pann tulelt.
- Riivi kapsas ja porgand ja tükelda teised köögiviljad.
- Pese salatimix, pane kaussi, lisa kuubikuteks tükeldatud küpsetatud bataat, seejärel lisa ka tomatid, paprika, punane kapsas, riivitud porgand ja tükeldatud apelsin.
- Viiluta kanafilee ja lisa salatile.
- Sega kokku salatikaste ning nirista salatile, sega kõik omavahel läbi.
- Salatile võib raputada ka natuke kõrvitsaseemneid.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt