Skip to content
Kanasalat apelsini ja bataadiga
Kanasalat apelsini ja bataadiga

Kanasalat apelsini ja bataadiga

◻️ Gluteenivaba

30 min

Koostisosad

  • kolm peotäit salatimiksi
  • üks kanarinnafilee (100-120g)
  • paprika (üks väike peotäis)
  • ½ apelsini
  • ½ riivitud porgandit
  • väike peotäis kirsstomateid
  • pool peotäit viilutatud punast kapsast
  • aurutatud bataat (~50g)

Kaste

  • dijon sinep 1 tl
  • õunaäädikas või sidrunimahl 2 spl
  • oliiviõli 1 spl
  • majonees või jogurt ½ tl
  • maitseks soola/pipart



Valmistamine

  • Esmalt auruta või küpseta bataat ahjus pehmeks. Ahjus küpseb bataat 200 kraadi juures ca 15 minutit.
  • Seejärel kuumuta pannil oliiviõli, tee kanafileedesse mõned sisselõiked, maitsesta soola ja pipraga ning prae kanafileesid mõlemalt pool 4 minutit. Lase fileedel madalal kuumusel 2-3 minutit kaane all haududa ja seejärel tõsta pann tulelt.
  • Riivi kapsas ja porgand ja tükelda teised köögiviljad.
  • Pese salatimix, pane kaussi, lisa kuubikuteks tükeldatud küpsetatud bataat, seejärel lisa ka tomatid, paprika, punane kapsas, riivitud porgand ja tükeldatud apelsin.
  • Viiluta kanafilee ja lisa salatile.
  • Sega kokku salatikaste ning nirista salatile, sega kõik omavahel läbi.
  • Salatile võib raputada ka natuke kõrvitsaseemneid.

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt