Kikerherne-lillkapsa karri
◻️ Vegan ◻️ Gluteenivaba30 min
Koostisosad
- 400 g kikerherneid ehk 1 purk konserveetirud kikerherneid)
- 1 keskmine lillkapsas
- 1 suurem sibul
- 0,5 tl soola
- 2 tl karripulbrit
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid (võib ka ära jätta)
- o,2-0,5 tl tšillihelbeid (võib ka ära jätta)
- 2 loorberi lehte
- 2 tomatit
- 400 g kookospiima (purgis)
- pipart
- Serveerimiseks pruuni riisi või kinoad (125-150 grammi)
- 2 spl meelepärast maitserohelist (hästi sobib koriander või petersell)
Valmistamine
- Keeda riis või kinoa.
- Aja kuumaks pott või sügavam pann.
- Lisa poti põhja veidike õli ja hakitud sibul. Prae paar minutit.
- Nüüd lisa karripulber, loorberilehed, vürtsköömnd, tšillihelbed, sool ja hakitud lillkapsas, kuumuta 1-2 minutit.
- Seejärel lisa potti kurnatud kikerherned ja kuumuta minutike.
- Nüüd lisa veel hakitud tomatid, hauta veidi ning viimaks lisa kookospiim.
- Lase karril 8 minutit podiseda ja seejärel võta kuumus maha ja lase veel paar minutit kaane all haududa.
- Serveeri karrit keedetud pruuni riisi või kinoaga ja lisa ka meelepärast maitserohelist.
Karrikastet jätkub kolmele inimesele või kolmeks toidukorraks.
Riisi/kinoad tõsta karri kõrvale ca 3 kuhjaga supilusikatäit – see annab koos karriga kokku 10 GK-d.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt