Skip to content

Kikerherne-lillkapsa karri

◻️ Vegan ◻️ Gluteenivaba

30 min

Koostisosad

  • 400 g kikerherneid (1 purk)
  • 1 lillkapsas 
  • 1 sibul
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl karripulbrit (näiteks see.)
  • 2 loorberi lehte
  • 2 tomatit
  • 400 g kookospiima (näiteks see.)
  • 1 sl sojakastet
  • soola/pipart

 

  • Serveerimiseks pruuni riisi või kinoad

 

Valmistamine

  • Keeda riis või kinoa.
  • Aja kuumaks pott või sügavam pann.
  • Lisa poti põhja veidike õli ja hakitud sibul. Prae paar minutit.
  • Nüüd lisa karripulber, loorberilehed, sool ja hakitud lillkapsas, kuumuta 1-2 minutit.
  • Seejärel lisa potti kurnatud kikerherned ja kuumuta minutike.
  • Nüüd lisa veel hakitud tomatid, hauta veidi ning viimaks kookospiim.
  • Lase karril 8 minutit podiseda ja seejärel võta kuumus maha ja lase veel paar minutit kaane all haududa. 

 

Serveeri karri pruuni riisi või keedetud kinoaga. Lisa meelepärast maitserohelist.

Karrikastet jätkub kolmele või kolmeks toidukorraks.