Skip to content

Kikerherne-lillkapsa karri

◻️ Vegan ◻️ Gluteenivaba

30 min

Koostisosad

  • 400 g kikerherneid ehk 1 purk konserveetirud kikerherneid)
  • 1 keskmine lillkapsas 
  • 1 suurem sibul
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl karripulbrit 
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid (võib ka ära jätta)
  • o,2-0,5 tl tšillihelbeid (võib ka ära jätta)
  • 2 loorberi lehte
  • 2 tomatit
  • 400 g kookospiima (purgis)
  • pipart
  • Serveerimiseks pruuni riisi või kinoad (125-150 grammi)
  • 2 spl meelepärast maitserohelist (hästi sobib koriander või petersell)

 

Valmistamine

  • Keeda riis või kinoa.
  • Aja kuumaks pott või sügavam pann.
  • Lisa poti põhja veidike õli ja hakitud sibul. Prae paar minutit.
  • Nüüd lisa karripulber, loorberilehed, vürtsköömnd, tšillihelbed, sool ja hakitud lillkapsas, kuumuta 1-2 minutit.
  • Seejärel lisa potti kurnatud kikerherned ja kuumuta minutike.
  • Nüüd lisa veel hakitud tomatid, hauta veidi ning viimaks lisa kookospiim.
  • Lase karril 8 minutit podiseda ja seejärel võta kuumus maha ja lase veel paar minutit kaane all haududa. 
  • Serveeri karrit keedetud pruuni riisi või kinoaga ja lisa ka meelepärast maitserohelist.

 

Karrikastet jätkub kolmele inimesele või kolmeks toidukorraks.

Riisi/kinoad tõsta karri kõrvale ca 3 kuhjaga supilusikatäit – see annab koos karriga kokku 10 GK-d.

 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt