Kinoasalat peedi ja fetajuustuga
◽ Gluteenivaba ◽ Võimalik ka piimavabalt30 min
Koostisosad
- 60 g keedetud kinoad (4 kuhjaga spl)
- 125 g keedetud riivitud peeti (või peedikuubikuid)
- pool kollast või punast paprikat
- väike peotäis värsket basiililikut või rukolat
- 50 g fetajuustu, võid kasutada ka vegan fetat
- maitsesks ürdisoola
- 0,5 spl oliiviõli
Valmistamine
- Keeda kinoa. Selleks, et saada keedetuna 60 g, vajad 25 g keetmata kinoad, muidugi võid juba korraga rohkem ka keeta.
- Enne keetmist loputa kinoaseemned hoolega jooksva külma vee all, nõruta.
- Pane potti üks osa kinoaseemneid ja kaks osa vett. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni vesi on imendunud. Lase jahtuda.
- Kui kinoa on juba jahutumas aseta kaussi rukola/basiilik, hakitud paprika, nirista nendele oliiviõli, ürdisool ja sega kokku.
- Seejäre lisa salatipadjale 4 spl keedetud kinoad ning seejärel fetajuust ja keedetud peet. Maitsesta vajadusel veel ürdisoolaga ning sega salat õrnalt kokku.
Sellest kogusest jätkub ühele.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt