Skip to content

Kinoasalat peedi ja fetajuustuga

◽ Gluteenivaba ◽ Võimalik ka piimavabalt

30 min

Koostisosad

  • 60 g keedetud kinoad (4 kuhjaga spl)
  • 125 g keedetud riivitud peeti (või peedikuubikuid)
  • pool kollast või punast paprikat
  • väike peotäis värsket basiililikut või rukolat
  • 50 g fetajuustu, võid kasutada ka vegan fetat
  • maitsesks ürdisoola 
  • 0,5 spl oliiviõli

 

Valmistamine

  • Keeda kinoa. Selleks, et saada keedetuna 60 g, vajad 25 g keetmata kinoad, muidugi võid juba korraga rohkem ka keeta.
  • Enne keetmist loputa kinoaseemned hoolega jooksva külma vee all, nõruta.
  • Pane potti üks osa kinoaseemneid ja kaks osa vett. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni vesi on imendunud. Lase jahtuda.
  • Kui kinoa on juba jahutumas aseta kaussi rukola/basiilik, hakitud paprika, nirista nendele oliiviõli, ürdisool ja sega kokku.
  • Seejäre lisa salatipadjale 4 spl keedetud kinoad ning seejärel fetajuust ja keedetud peet. Maitsesta vajadusel veel ürdisoolaga ning sega salat õrnalt kokku.

 

Sellest kogusest jätkub ühele.

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt