Kodujuustupõhjal pitsa
◻️ Gluteenivaba40 min
Koostisosad
Põhjaks:
- 300 g klassikalist kodujuustu
- 2 muna
- 3 spl kaerajahu (näiteks seda)
- Soola/pipart
Katteks:
- 6 spl naturaalset tomatipastat
- 60 g riivitud juustu või mozzarellat
- Pool paprikat
- Peotäis brokkolit
- 8 kirsstomatit
- Värsket basiilikut või rukolat
Valmistamine
- Aseta kodujuust sõela põhjale ning suru kraanikausi kohal kodujuustust üleliigne vedelik välja. Mida “kuivem” kodujuust seda parem.
- Nüüd lisa “kuivale” kodujuustule kaks muna, kaerajahu ning maitseained. Sega kõik kokku.
- Pista korraks segu külmkappi, et see saaks taheneda.
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
- Tee küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile kodujuustust kas kaks eraldi pitsapõhja või üks suurem. Võid teha nii ümmargused kui ristkülikukujulised põhjad.
- Küpseta pitsapõhjasid ahjus ca 13-15 minutit.
Sellest kogusest jätkub kahele inimsele ehk pool antud kogusest sobib üheks toidukorraks.
- Samal ajal valmista ette pitsakatted. Võid kasutada endale meelepäraseid katteid. Eriti teretulnud on kõiksugused köögiviljad!
- Kui pitsapõhjad on ahjust väljas, siis esmalt määri põhjadele tomatipasta, seejärel lisa köögiviljad, mozzarella ja muu meelepärane.
- Maitseta sutsukese ürdisoolaga ning pane pitsad uuesti 15 minutiks ahju.
- Kui pitsad on ahjust väljas, lase neil veidi jahtuda ning seejärel serveeri neid värske rukola või basiilikuga.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt