Skip to content

Kodujuustupõhjal pitsa

◻️ Gluteenivaba

40 min

Koostisosad

Põhjaks: 

  • 300 g klassikalist kodujuustu
  • 2 muna
  • 3 spl kaerajahu (näiteks seda)
  • Soola/pipart

Katteks: 

  • 6 spl naturaalset tomatipastat 
  • 60 g riivitud juustu või mozzarellat 
  • Pool paprikat
  • Peotäis brokkolit
  • 8 kirsstomatit
  • Värsket basiilikut või rukolat

Valmistamine

  • Aseta kodujuust sõela põhjale ning suru kraanikausi kohal kodujuustust üleliigne vedelik välja. Mida “kuivem” kodujuust seda parem. 
  • Nüüd lisa “kuivale” kodujuustule kaks muna, kaerajahu ning maitseained. Sega kõik kokku.
  • Pista korraks segu külmkappi, et see saaks taheneda.
  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  • Tee küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile kodujuustust kas kaks eraldi pitsapõhja või üks suurem. Võid teha nii ümmargused kui ristkülikukujulised põhjad.
  • Küpseta pitsapõhjasid ahjus ca 13-15 minutit.

 

Sellest kogusest jätkub kahele inimsele ehk pool antud kogusest sobib üheks toidukorraks.

 

 

  • Samal ajal valmista ette pitsakatted. Võid kasutada endale meelepäraseid katteid. Eriti teretulnud on kõiksugused köögiviljad!
  • Kui pitsapõhjad on ahjust väljas, siis esmalt määri põhjadele tomatipasta, seejärel lisa köögiviljad, mozzarella ja muu meelepärane.

 

  • Maitseta sutsukese ürdisoolaga ning pane pitsad uuesti 15 minutiks ahju.
  • Kui pitsad on ahjust väljas, lase neil veidi jahtuda ning seejärel serveeri neid värske rukola või basiilikuga.

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt