Läätse bolognese
◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan45 min
Koostisosad
- 150 g keetmata punaseid läätsesid
- 1 väike porgand
- 1 selleri vars
- pool sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 350 ml aedviljapuljongit (näiteks see)
- 400 g tomatipastat või purustatud tomateid
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 2 spl värsket basiilikut või 1 tl kuivatatud basiilikut
- 2 tl punet
- 100 ml kvaliteetset punast veini, aga see pole ilmtingimata vajalik
- soola ja pipart maitsestamiseks
- neitsioliiviõli
- ca 130 g täisterapastat
Valmistamine
- Pane pott vähese oliiviõliga tulele.
- Seejärel lisa poti põhja hakitud sibul, küüslauk, porgand ja seller ning kuumuta, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
- Nüüd lisa (soovi korral) punane vein ning kuumuta 4 minutit, kuni alkohol on välja aurustunud.
- Seejärel lisa puljong, tomatipasta ning läätsed. Sega veidi, lase keema ning lisa tüümian, basiilik, pune ning 0,5 tl soola ning pipart.
- Hauta kastet umbes 30-35 minutit tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed. Maitse ja soovi korral maitsetsa veel.
- Samal ajal keeda pasta.
- Serveeri bolognese täisterapastaga (ca 90 g keedetud pastat ühele inimesele) või suvikõrvitsanuudlitega (näiteks nii).
- Peale sobib raputada parmesani või maitsepärmi ning värsket basiilikut.
Bolognese kogusest saab 3 portsjonit.
1/3 kogusest + ca 90 g keedetud täisterapastat = 10GK
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt