Skip to content

Läätse bolognese

◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan

45 min

Koostisosad

  • 150 g keetmata punaseid läätsesid
  • 1 väike porgand
  • 1 selleri vars
  • pool sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 350 ml aedviljapuljongit (näiteks see)
  • 400 g tomatipastat või purustatud tomateid
  • 1 tl kuivatatud tüümiani 
  • 2 spl värsket basiilikut või 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 2 tl punet
  • 100 ml kvaliteetset punast veini, aga see pole ilmtingimata vajalik
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • neitsioliiviõli
  • ca 130 g täisterapastat

Valmistamine

  • Pane pott vähese oliiviõliga tulele.
  • Seejärel lisa poti põhja hakitud sibul, küüslauk, porgand ja seller ning kuumuta, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
  • Nüüd lisa (soovi korral) punane vein ning kuumuta 4 minutit, kuni alkohol on välja aurustunud.
  • Seejärel lisa puljong, tomatipasta ning läätsed. Sega veidi, lase keema ning lisa tüümian, basiilik, pune ning 0,5 tl soola ning pipart. 
  • Hauta kastet umbes 30-35 minutit tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed. Maitse ja soovi korral maitsetsa veel.
  • Samal ajal keeda pasta.
  • Serveeri bolognese täisterapastaga (ca 90 g keedetud pastat ühele inimesele) või suvikõrvitsanuudlitega (näiteks nii).
  • Peale sobib raputada parmesani või maitsepärmi ning värsket basiilikut.

 

Bolognese kogusest saab 3 portsjonit.

1/3 kogusest + ca 90 g keedetud täisterapastat = 10GK

 

 

 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt