

Läätse bolognese
◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan45 min
Koostisosad
- 150 g keetmata punaseid läätsesid (näiteks neid)
- 1 väike porgand
- 1 selleri vars
- pool sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 350 ml aedviljapuljongit (näiteks see)
- 400 g kvaliteetset tomatipastat või purustatud tomateid (näiteks seda)
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 2 spl värsket basiilikut või 1 tl kuivatatud basiilikut
- 2 tl punet
- 100 ml kvaliteetset punast veini, aga see pole ilmtingimata vajalik
- soola ja pipart maitsestamiseks
- neitsioliiviõli
Valmistamine
- Pane pott veidikese oliiviõliga tulele.
- Seejärel lisa poti põhja hakitud sibul, küüslauk, porgand ja seller ning kuumuta, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
- Nüüd lisa (soovi korral) punane vein ning kuumuta 4 minutit, kuni alkohol on välja aurustunud.
- Seejärel lisa puljong, tomatipasta ning läätsed. Sega veidi, lase keema ning maitsesta.
- Hauta kastet umbes 30-35 minutit tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed.
Serveeri täisterapastaga (ca 90 g keedetud pastat) või suvikõrvitsanuudlitega (näiteks nii).
Peale sobib raputada parmesani või maitsepärmi ning värsket basiilikut.
Bolognese kogusest saab 3 portsjonit, seega 1/3 kogusest + ca 90 g keedetud täisterapastat = 10GK
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt