Skip to content

Läätse-peedi hummus

◽ Vegan

15 min

Koostisosad

  • 200 g aurutatud/keedetud peeti
  • 1 purk konserveeritud läätsesid (võid kasutada ka ise keedetud läätsesid, vajad 200 g keedetud läätsesid)
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 spl sidrunimahla
  • 200 ml oliiviõli
  • 1 tl ürdisoola
  • 2 spl tahiinit ehk seesamipastat (selle võib ka ära jätta)
  • o,25 tl pipart
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl värskelt riivitud ingverit või kuivatatud ingverit
  • 0,5 tl kuivatatud tüümiani

Valmistamine

  • Kui kasutad konserveeritud läätsesid, siis esmalt kurna läätsed ära.
  • Seejärel seta kõik koostisosad köögikombaini või võimsamasse blenderisse ning surista ühtlaseks hummuselaadseks massiks.
  • Serveeri hummust meelepäraste köögviljade või näkileibadega.

 

Sellest kogusest saab umbes 5 portsjonit. 

120 g hummust = 5 GK 

60 g hummust = 2,5 GK

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt