Läätsesupp
◻️ Gluteenivaba ◻️ Piimavaba ◻️ Vegan30 min
Koostisosad
- 200 g punaseid läätsesid
- 1 keskmine porrulauk
- 2 cm jupp värsket ingverit
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 tšillikauna
- 1 spl kookosõli
- 1 tl kurkumi pulberit
- 5 dl köögiviljapuljongit või vett
- 1 purk (390 g) purustatud tomateid
- 1 purk kookospiima (15-17%)
- soola ja pipart
- peotäis värsket peterselli
Valmistamine
- Loputa punased läätsed ja kurna sõelal.
- Haki porru, ingver, sibul, küüslauk ja tšilli väikesteks tükkideks.
- Kuumuta poti põhjas õli ja lisa kõik hakitud maitsetaimed, kuumuta paar minutit.
- Seejärel lisa kurkumi pulber, kuum puljong või vesi, purustatud tomatid ja läätsed.
- Kuumuta supp keemiseni ja hauta tasasel tulel 20 minutit või kuni läätsed on pehmed.
- Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti keemiseni.
- Serveeri värske peterselliga.
Sellest kogusest jagub neljale sööjale või neljaks toidukorraks.
1/4 kogusest on 10 GK-d.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt