

Läätsesupp
◻️ Gluteenivaba ◻️ Piimavaba ◻️ Vegan30 min
Koostisosad
- 200 g punaseid läätsesid
- 1 keskmine porrulauk
- 2 cm jupp värsket ingverit
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 tšilli kaunast
- 1 spl kookosõli
- 1 tl kurkumi pulber
- 5 dl köögiviljapuljongit või vett
- 1 purk (390 g) purustatud tomateid
- 1 purk kookospiima
- soola ja pipart
Serveeri värske peterselliga.
Valmistamine
- Loputa läätsed ja kurna sõelal.
- Haki porru, ingver, sibul, küüslauk ja tšilli väikesteks tükkideks.
- Kuumuta õli poti põhjas ja hauta hakitud koostisosi paar minutit.
- Seejärel lisa kurkumi pulber, kuum puljong või vesi, purustatud tomatid ja läätsed.
- Kuumuta supp keemiseni ja hauta tasasel tulel 20 minutit või kuni läätsed on pehmed.
- Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti keemiseni.
- Kaunista värske peterselliga ja serveeri.
Sellest kogusest jagub neljale sööjale või neljaks toidukorraks.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt