Skip to content

Läätsesupp

◻️ Gluteenivaba ◻️ Piimavaba ◻️ Vegan

30 min

Koostisosad

  • 200 g punaseid läätsesid 
  • 1 keskmine porrulauk 
  • 2 cm jupp värsket ingverit
  • 1 sibul 
  • 1 küüslauguküüs 
  • 0,5 tšillikauna
  • 1 spl kookosõli 
  • 1 tl kurkumi pulberit
  • 5 dl köögiviljapuljongit või vett
  • 1 purk (390 g) purustatud tomateid 
  • 1 purk kookospiima (15-17%)
  • soola ja pipart 
  • peotäis värsket peterselli

Valmistamine

  • Loputa punased läätsed ja kurna sõelal.
  • Haki porru, ingver, sibul, küüslauk ja tšilli väikesteks tükkideks.
  • Kuumuta poti põhjas õli ja lisa kõik hakitud maitsetaimed, kuumuta paar minutit.
  • Seejärel lisa kurkumi pulber, kuum puljong või vesi, purustatud tomatid ja läätsed.
  • Kuumuta supp keemiseni ja hauta tasasel tulel 20 minutit või kuni läätsed on pehmed.
  • Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti keemiseni.
  • Serveeri värske peterselliga.

 

Sellest kogusest jagub neljale sööjale või neljaks toidukorraks.

1/4 kogusest on 10 GK-d.

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt