Lehtkapsakrõpsud
◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan20 min
Koostisosad
- 200 g lehtkapsast ehk kalekapsast
- 1,5 spl oliiviõli
- 1 spl (ürdi)soola
Maitsestamiseks sobib hästi ka maitsepärm, mis lisab mõnusa juustuse maitse.
Valmistamine
- Eelkuumuta ahi 150 kraadini, vali pöördõhu funktsioon.
- Pese lehtkapsas, kuivata ja rebi varre küljest väikeste tükkidena lahti.
- Aseta saadud lehed kaussi, lisa õli ja maitseained. Sega korralikult läbi ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Küpseta kalekapsast ahjus umbes 10-12 minutit.
- Küpsetamise aeg oleneb ahjust ja tasub küpsemise ajal krõpse jälgida. Krõpsud ei tohiks liiga pruuniks minna, siis muutuvad need kibedaks.
- Kui lehtkapsas on kuiv ja käega katsudes krõbe, siis on need valmis. Jahtudes muutuvad need veelgi krõbedamaks.
Hea reedeõhtune snäkk ja sobib ka peolauale.
Lehtkapsakrõpsud GK-d ei anna.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt