Skip to content
Lillkapsapõhjal pitsa
Lillkapsapõhjal pitsa

Lillkapsapõhjal pitsa

◻️ Gluteenivaba

60 min

Koostisosad

Põhi:

  • 1 suurem lillkapsas
  • 2 muna
  • 100 g riivitud parmesani juustu (saad ka ise riivida)
  • 0,2 tl soola

Kate:

  • 5-6 spl tomatikastet
  • 6-7 šhampinjoni
  • kirsstomateid
  • 1 kollane paprika
  • peotäis riivitud juustu (eelistatult kerget juustu)
  • peotäis värsket basiilikut
  • 0,2 tl vahemere ürdisegu, kui soovid
  • ja muud meelepärast…

Valmistamine

  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  • Riivi või purusta lillkapasas köögikombainis riisitaoliseks.
  • Seejärel kuumuta lillkapsa tükke pannil madalal kuumusel umbes 15 minutit, kuni kapsast on liigne vedelik välja auranud. Jälgi, et kuumus oleks madal.
  • Seejärel aseta lillkapsariis kaussi ja lisa juurde kaks muna, sool ning riivitud parmesan. Sega kõik kokku ja tee segust küpsetuspaberiga kaetud pannile ringikujuline pitsapõhi.
  • Pane põhi 20-25 minutiks ahju.
  • Kui põhi on kenasti kuldne, võta see ahjust välja ja lisa pitsapõhjale kõik meelepärased komponendid ja viimaks puista peale riivitud juustu. Alusta tomatipastast ja lõpeta juustuga. Maitsesta vahemere ürdiseguga ja soovi korral raputa pitsale ka veidi soola.
  • Nüüd pane pitsa taas 15-20 minutiks ahju.
  • Serveeri värske rukola või basiilikuga.

 

Sellest kogusest jätkub kahele sööjale või kaheks toidukorraks. 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt