Skip to content

Lillkapsariisi salat

◻️ Gluteenivaba

30 min

Koostisosad

  • 250 g kanafileed 
  • 2 hapendatud kurki
  • 90 g värsket kurki
  • 1 väike punane sibul
  • 2 väikest tomatit
  • väike peotäis tilli ja peterselli
  • ½ paprikat
  • 500 g lillkapsast


Kaste

  • 100 g kreeka jogurt/10% hapukoor
  • 1 spl sidrunimahla
  • 0,5 tl sinepit
  • sool/pipar



Valmistamine

  • Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  • Lillkapsariisi valmistamiseks riivi lillkapsas tavalise riiviga pisikesteks tükkideks. Seejärel laota ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning maitsesta vähese soolaga.
  • Küpseta lillkapsariisi aegajalt segades 15 minutit 180 kraadi juures. Lase lillkapsariisil täielikult jahtuda.
  • Kui lillkapsariis on ahjus, siis haki kanafilee väikesteks kuubikuteks, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta kanafileekuubikud pannil kuldseks. Lase ka kanafileedel täielikult jahtuda.
  • Nüüd haki kõik teised koostisosad.
  • Seejärel pane nii jahutunud lillkapsariis, kui ka kanafilee ning kõik köögiviljad, maitetaimed ühte suurde kaussi ja sega kokku.
  • Kastme valmistamiseks võta väike kauss. Lisa kaussi jogurt või hapukoor, sool, pipar, sidrunimahl ja sinep. Maitse ning vajadusel maitsesta veel. Kõige lõpuks sega kaste ka salatisse.

 

Soovi korral serveeri salatit ühe tervisliku võileivaga. 

¼ kogusest annab ühe portsjoni ehk kogusest jätkub kas 4le inimesele või neljaks toidukorraks.

 



OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt