Lillkapsariisiga täidetud paprikad
◽ Gluteenivaba40 min
Koostisosad
- 300 g lillkapsast
- 140 g delikatess hakkliha/kanahakkliha/veisehakkliha
- 60 g riivitud juustu (eelistatult kerget riivjuustu)
- 2 paprikat
- sool, pipar
- 0,5 tl kuivatatud pune
- 0,5 tl kuivatatud basiilikut
Riivitud juustu asemel võib kasutada ka maitsepärmi.
Valmistamine
- Eelkuumuta ahi 190 kraadini.
- Riivi l või purusta köögikombainis lillkapsas riisitaoliseks.
- Seejärel prae pannil hakkliha, maitsesta soola, pipra ja kuivatatud ürtidega.
- Kui hakkliha on peaaegu valmis, sega sisse ka riivitud lillkapsas ja kuumuta mõlemaid koos ca 2 minutit. Vajadusel maitsesta veel.
- Kui segu on valmis, siis lõika paprikatelt katus pealt ja võta sisu välja. Raputa mõlemale paprikale näpuotsaga soola.
- Lisa lillkapsa-hakkliha segu paprikate sisse, kõige peale puista riivitud juustu. Mõlemale paprikale ca 30 g.
- Küpseta paprikaid ahjus umbes 25-30 minutit.
Sellest kogusest jätkub kahele inimesele või kaheks toidukorraks.
Üks täidetud paprika sobib ühele inimesele üheks toidukorraks. Soovi korral võib süsivesikute lisamiseks täidetud paprika juurde võtte meelepärase võileiva või lisada tatart, riisi, tärkliserikkamaid köögivilju. Küll aga seda ei pea tegema.
See retseptike jõudis siia kogumikku tänu ühele programmis osalejale! Aitäh!
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt