

Lillkapsariisiga täidetud paprikad
◽ Gluteenivaba ◽ Võimalik ka lihavabalt40 min
Koostisosad
- 300 g lillkapsast
- 140 g delikatesshakkliha/kanahakkliha/tofut
- 100 g mozzarella juustu või taimset riivjuustu, aga juustu võib ka ära jätta.
- 2 paprikat
- sool, pipar
- erinevad ürdid (nt tüümian, basiilik)
Valmistamine
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
- Riivi või purusta köögikombainis lillkapsas riisitaoliseks.
- Seejärel prae pannil hakkliha või murestatud tofu ja maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Kui hakkliha/tofu on peaaegu valmis, sega sisse ka lillkapsas ja prae mõlemaid koos ca 2 minutit. Kindlasti maitsesta meelepäraselt.
- Kui segu on valmis, siis lõika paprikatelt katus pealt, lisa lillkapsa-hakkliga segu paprikate sisse, kata mozzarella või taimse juustuga.
- Küpseta paprikaid ahjus umbes 25-30 minutit.
Sellest kogusest jätkub kahele inimesele või kaheks toidukorraks.
Üks täidetud paprika sobib ühele inimesele üheks toidukorraks. Soovi korral võib süsivesikute lisamiseks täidetud paprika juurde võtte meelepärase võileiva või lisada tatart, riisi, tärkliserikkamaid köögivilju. Küll aga seda ei pea tegema. 🙂
See retseptike jõudis siia kogumikku tänu ühele programmis osalejale! Aitäh!
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt