Skip to content

Lõhesalat värske kartuli ja avokaadoga

◽ Gluteenivaba ◽ Piimavaba

30 min

Koostisosad

  • 2 väiksemat värsket kartulit (100G)
  • 80 g eelnevalt küpsetatud või kuumsuitsu lõhefileed
  • pool avokaadot või üks väike avokaado (60g)
  • 1 spl hakitud värsket tilli
  • peotäis värsket spinatit, lambasalatit või muid meelepäraseid salatilehti

 

Kastmeks:

  • veerand-pool sidrunit
  • 0,5 spl oliiviõli
  • maitseks (ürdi)soola ja sidrunipipart

Valmistamine

  • Keeda kartuleid vähese soolaga maitsestatud vees 15 min. Kurna ja lase jahtuda. 
  • Kui vaja küpseta meelepäraselt maitsestatud lõhefileed ahjus 200° juures ca 15-20 minutit. Lase samuti jahtuda.

 

  • Nüüd aseta kaussi salatilehed, lisa hakitud till ja avokaado, nirista peale sidrunimahl ja oliiviõli, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Sega kokku. 
  • Lõika veidi jahtunud kartul ja lõhe väiksemateks tükkideks, lisa salatipadjale, vajadusel maitsesta veel ning naudi. 

 

Sellest kogusest jätkub ühele. 

 

Meie retseptikogumikust leiad mitmeid tervislikke, lihtsad ja maitsvaid retsepte ning loodetavasti uusi lemmikuid kogu eluks!

Uuri lähemalt