Skip to content
Magusad batoonid
Magusad batoonid

Magusad batoonid

◻️ Vegan

50 min

Koostisosad

  • 80 g täistera kaerahelbeid
  • 70 g datleid
  • 1.5 spl maapähklivõid
  • 130 ml apelsinimahla (üks suur apelsin ära pressida)
  • 50-60 g erinevaid kuivatatud puuvilju/pähkleid (nt 10 rosinat, goji marjad, 4-5 kreeka pähklit, 4-5 mandlit, 5-6 maitsestamata pistaatsiapähklit vms)
  • ½ tl kaneeli ja natukene 5 vürtsisegu



Valmistamine

  • Kuumuta ahi 170 kraadini.
  • Aseta kaerahelbed ahjuplaadile ning küpseta kuskil 10 minutit, kuniks hakkavad pruunistuma.
  • Aseta kaussi ning lisa kaneel ja 5 vürtsisegu. Sega läbi.
  • Pressi apelsinimahl ning lisa väiksesse potti.
  • Aseta madalale kuumusele ning lisa datlid ja maapähklivõi. Kuumuta kuskil 10-15 minutit, kuniks konsistents muutub paksuks.
  • Kalla blenderisse ning blenderda ühtlaseks massiks.
  • Sega saadud segu kaerahelveste hulka ning viimasena lisa tükeldatud marjade-pähklite segu.
  • Pressi ahjuvormi ning küpseta ahjus kuskil 15 minutit, kuniks on kuldpruun. Lase jahtuda ning viiluta parajad portsjonid.

 

Selles kogusest saab 5 tk. Üks sobib hästi vahepalaks.



OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt