

Magusad batoonid
◻️ Vegan50 min
Koostisosad
- 80 g täistera kaerahelbeid
- 70 g datleid
- 1.5 spl maapähklivõid
- 130 ml apelsinimahla (üks suur apelsin ära pressida)
- 50-60 g erinevaid kuivatatud puuvilju/pähkleid (nt 10 rosinat, goji marjad, 4-5 kreeka pähklit, 4-5 mandlit, 5-6 maitsestamata pistaatsiapähklit vms)
- ½ tl kaneeli ja natukene 5 vürtsisegu
Valmistamine
- Kuumuta ahi 170 kraadini.
- Aseta kaerahelbed ahjuplaadile ning küpseta kuskil 10 minutit, kuniks hakkavad pruunistuma.
- Aseta kaussi ning lisa kaneel ja 5 vürtsisegu. Sega läbi.
- Pressi apelsinimahl ning lisa väiksesse potti.
- Aseta madalale kuumusele ning lisa datlid ja maapähklivõi. Kuumuta kuskil 10-15 minutit, kuniks konsistents muutub paksuks.
- Kalla blenderisse ning blenderda ühtlaseks massiks.
- Sega saadud segu kaerahelveste hulka ning viimasena lisa tükeldatud marjade-pähklite segu.
- Pressi ahjuvormi ning küpseta ahjus kuskil 15 minutit, kuniks on kuldpruun. Lase jahtuda ning viiluta parajad portsjonid.
Selles kogusest saab 5 tk. Üks sobib hästi vahepalaks.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt