Skip to content

Paljas burger

◻️ Gluteenivaba

20 min

Koostisosad

  • 300 g veisehakkliha
  • 1 purk konserveeritud punaseid ube
  • 1 punane sibul
  • 1 muna
  • soola/pipart
  • 4 salatilehte
  • 1 tomat
  • 0,5 pikka kurki
  • peotäis idusid
  • õli praadimiseks

Kreeka jogurti kaste:

  • 1 küüslauguküüs
  • 2 spl sidrunimahla
  • 4 spl kreeka jogurtit (sojajogurtit)
  • maitseks soola/pipart

 

Serveeri soovi korral 100 g ahjukartulitega.

Valmistamine

  • Lõika sibul pooleks ja haki üks pool peenelt tükkideks, teine lõika õhukesteks viiludeks ja jäta kõrvale.
  • Kurna ja loputa punased oad ja suru kahvliga katki. Sega hakkliha, ubade, muna ja hakitud sibulaga, maitsesta soola-pipraga.
  • Vormi neljaks burgeriks ning pane külmkappi veidikeseks seisma (siis ei lagune hakk-kotlet praadimisel laiali).
  • Kuumuta pannil õli. Pane hakk-kotletid pannile ning prae 5 minutit mõlemalt poolt.
  • Viiluta tomat ja kurk. Aseta taldrikule salatileht, seejärel lao peale burger, punase sibula viilud, kurk, tomat, idud ja viimasena kreeka jogurti kaste.
  • Kastmeks purusta küüslauk ning sega koos teiste koostisosadega kreeka jogurtisse.
  • Voldi salatileht kokku justkui vrapp.

Kuna süsivesikuid on siin retseptis vähe, siis serveeri paljast burgerit 100 g ahjukartulitega.

Retseptist saab 4 burgerit. 

 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt