Pastasalat
◻️ Võimalik ka vegan versioonis20 min
Koostisosad
- 150 g meelepärast pastat (eelistatult täistera)
- 120 g kirsstomateid
- 1 väike paparika
- ca 60 g oliive
- 150 g fetajuustu (kui soovid täistaimset versiooni, siis kasuta feta asemel avokaadot)
- 40 g päikesekuivatatud tomateid
- suurem peotäis hakitud värsket spinatit
- peotäis hakitud värsket basiilikut
- ürdisoola
- pipart
Kastmeks
- 3-4 spl oliiviõli
- veerand sidrunit
- 0,5 tl mett või muud magustajat, kui soovid
Valmistamine
- Keeda pasta al dente, lase täielikult jahtuda.
- Seejärel haki kõik teised koostisosad väiksemateks tükkideks ja sega jahtunud pastaga kokku.
- Kastmeks sega kokku oliiviõli, sidrunimahl ja magustaja ning nirista kaste salatile.
- Maitsesta salatit (ürdi)soola ja pipraga.
Kogusest jätkub 3le sööjale või kolmeks toidukorraks ehk ⅓ kogusest annab 10 GK.
Seda salatit on väga hea näiteks tööle kaasa võtta.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt