Skip to content

Pastasalat

◻️ Võimalik ka vegan versioonis

20 min

Koostisosad

  • 150 g meelepärast pastat (eelistatult täistera)
  • 120 g kirsstomateid
  • 1 väike paparika
  • ca 60 g oliive
  • 150 g fetajuustu (kui soovid täistaimset versiooni, siis kasuta feta asemel avokaadot)
  • 40 g päikesekuivatatud tomateid
  • suurem peotäis hakitud värsket spinatit
  • peotäis hakitud värsket basiilikut
  • ürdisoola
  • pipart

 

Kastmeks

  • 3-4 spl oliiviõli
  • veerand sidrunit
  • 0,5 tl mett või muud magustajat, kui soovid



Valmistamine

  • Keeda pasta al dente, lase täielikult jahtuda.
  • Seejärel haki kõik teised koostisosad väiksemateks tükkideks ja sega jahtunud pastaga kokku.
  • Kastmeks sega kokku oliiviõli, sidrunimahl ja magustaja ning nirista kaste salatile.
  • Maitsesta salatit (ürdi)soola ja pipraga. 

 

Kogusest jätkub 3le sööjale või kolmeks toidukorraks ehk ⅓ kogusest annab 10 GK.

Seda salatit on väga hea näiteks tööle kaasa võtta. 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt