Soolased batoonid
◻️ Gluteenivaba40 min
Koostisosad
- 50 g võid/kookosõli/gheed
- 100 g rohelist sibulat
- 200 g täisterakaerahelbed
- 150 g porganit
- 50 g meelepäraseid pähkleid
- 4 spl seemnesegu
- 150 g riivitud juustu (eelistatult kerget riivjuustu)
- 2 muna
- 1 tl soola
- veidi pipart
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga (max 26 cm suurune).
- Haki pähklid väiksemateks tükkideks ja riivi porgand.
- Pane või koos peeneks hakitud rohelise sibulaga pannile. Kuumuta seni kuni või hakkab kergelt vahutama. Seejärel eemalda pann tulelt.
- Aseta kaussi täisterakaerahelbed, riivitud porgand, pähklid, pool kogus seemneid, juust ning vala juurde lahti klopitud munad ja sulanud või/sibula segu.
- Maitsesta kõike soola ja pipraga ja sega kokku.
- Pressi segu tugevalt ahjuvormi ja raputa kõige peale ülejäänud seemned.
- Küpseta ahjus 25-30 minutit, seni kuni batoonid on pealt kuldpruunid. Küpsetamise aeg sõltub vormi suurusest, mida suurem vorm seda lühem on küpsetamise aeg.
- Lase täielikult jahtuda ja seejärel lõika ristkülikukujulisteks batoonideks.
Antud kogusest tuleb 10-12 batooni.
1 soolane batoon annab 5 GK-d.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt