

Soolased batoonid
◻️ Gluteenivaba40 min
Koostisosad
- 50 g võid/kookosõli/gheed
- 100 g rohelist sibulat
- 200 g täisterakaerahelbed
- 150 g riivitud porgandit
- 50 g pähkleid
- 4 spl seemnesegu
- 150 g riivitud juustu
- 2 muna
- 1 tl soola pipart
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga (max 26 cm suurune).
- Pane või koos peeneks hakitud rohelise sibulaga pannile. Kuumuta seni kuni või hakkab kergelt vahutama. Seejärel eemalda tulelt.
- Sega hulka täisterakaerahelbed, riivitud porgand, pähklid, pool kogus seemneid, juust ja lahti klopitud munad. Maitsesta soola ja pipraga.
- Pressi ahjuvormi ja raputa peale ülejäänud seemned. Küpseta 25-30 minutit, seni kuni kuldpruun. Küpsetamise aeg sõltub vormi suurusest, mida suurem vorm seda lühem on küpsetamise aeg.
- Lase täielikult jahtuda ja lõika batoonideks.
Tuleb kuskil 10-12 batooni. Üks sobib hästi vahepalaks.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt