Skip to content

Soolased batoonid

◻️ Gluteenivaba

40 min

Koostisosad

  • 50 g võid/kookosõli/gheed
  • 100 g rohelist sibulat 
  • 200 g täisterakaerahelbed 
  • 150 g riivitud porgandit 
  • 50 g pähkleid
  • 4 spl seemnesegu 
  • 150 g riivitud juustu 
  • 2 muna
  • 1 tl soola pipart

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga (max 26 cm suurune). 
  • Pane või koos peeneks hakitud rohelise sibulaga pannile. Kuumuta seni kuni või hakkab kergelt vahutama. Seejärel eemalda tulelt.
  • Sega hulka täisterakaerahelbed, riivitud porgand, pähklid, pool kogus seemneid, juust ja lahti klopitud munad. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Pressi ahjuvormi ja raputa peale ülejäänud seemned. Küpseta 25-30 minutit, seni kuni kuldpruun. Küpsetamise aeg sõltub vormi suurusest, mida suurem vorm seda lühem on küpsetamise aeg.
  • Lase täielikult jahtuda ja lõika batoonideks.

 

Tuleb kuskil 10-12 batooni. Üks sobib hästi vahepalaks.

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt