Taimne borš
◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan40 min
Koostisosad
- 2 porgandit
- pool keskmisest kapsapeast
- 2-3 punapeeti (keskmist, toorest)
- 1-2 sellerivart
- 1 purk konserveeritud võiube/valgeid ube
- 1 sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- 1 liiter meelepärast puljongit (nt Food Studio puljongit)
- 1 spl oliiviõli
- 1-2 spl õunaäädikat
- maitsestamiseks soola, pipart
- väike peotäis murulauku, peterselli või rohelist sibulat
Valmistamine
- Puhasta ja riivi porgand, kapsas ja peet. Tükelda seller väikesteks tükkideks.
- Kuumuta poti põhjas oliiviõli, lisa hakitud sibul ja küüslauk.
- Mõne hetke pärast lisa ka riivitud porgand ja tükeldatud seller.
- Kuumuta 3-4 minut, seejärel lisa puljong.
- Paari minuti pärast lisa ka riivitud kapsas ja peet.
- Keeda senikaua, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed, seejärel lisa kurnatud ja loputatud oad.
- Keeda veel mõned minutid, lisa 1 tl soola, veidi pipart ning õunaäädikat.
- Serveerimisel puista supile maitserohelist.
Sellest kogusest jagub neljale sööjale või neljaks toidukorraks.
1/4 koguses annab 10 GK-d.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt