Skip to content

Taimne borš

◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan

40 min

Koostisosad

  • 2 porgandit
  • pool keskmisest kapsapeast
  • 2-3 punapeeti (keskmist, toorest)
  • 1-2 sellerivart
  • 1 purk konserveeritud võiube/valgeid ube
  • 1 sibul
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 1 liiter meelepärast puljongit (nt Food Studio puljongit)
  • 1 spl oliiviõli
  • 1-2 spl õunaäädikat
  • maitsestamiseks soola, pipart
  • väike peotäis murulauku, peterselli või rohelist sibulat

Valmistamine

  • Puhasta ja riivi porgand, kapsas ja peet. Tükelda seller väikesteks tükkideks.
  • Kuumuta poti põhjas oliiviõli, lisa hakitud sibul ja küüslauk.
  • Mõne hetke pärast lisa ka riivitud porgand ja tükeldatud seller.
  • Kuumuta 3-4 minut, seejärel lisa puljong.
  • Paari minuti pärast lisa ka riivitud kapsas ja peet.
  • Keeda senikaua, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed, seejärel lisa kurnatud ja loputatud oad.
  • Keeda veel mõned minutid, lisa 1 tl soola, veidi pipart ning õunaäädikat.
  • Serveerimisel puista supile maitserohelist.

 

Sellest kogusest jagub neljale sööjale või neljaks toidukorraks.

1/4 koguses annab 10 GK-d.

 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt