Skip to content

Taimne borš

◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan

40 min

Koostisosad

  • 2 porgandit
  • 0,5 keskmise kapsa pead
  • 2-3 punapeeti (keskmist, toorest)
  • 1-2 sellerivart (soovi korral)
  • 1 purk võiube aedube (loputatud)
  • 1 sibul
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 1,5l puljongit
  • 1 spl oliiviõli
  • 1-2 spl õunaäädikat
  • Maitsestamiseks soola, pipart
  • Serveeri maitserohelisega

Valmistamine

  • Kuumuta poti põhjas oliiviõli, lisa hakitud sibul ja küüslauk.
  • Mõne hetke pärast lisa ka riivitud porgand ja tükeldatud seller.
  • Kuumuta hetkeks, siis lisa puljong.
  • Paari minuti pärast lisa riivitud kapsas ja peet.
  • Keeda senikaua, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed, siis lisa võioad.
  • Keeda veel mõned minutid ja maitsesta soola-pipra ja õunaäädikaga.
  • Serveerimisel puista peale maitserohelist.

 

Sellest kogusest jagub ca neljale sööjale või neljaks toidukorraks.

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt