

Taimne borš
◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan40 min
Koostisosad
- 2 porgandit
- 0,5 keskmise kapsa pead
- 2-3 punapeeti (keskmist, toorest)
- 1-2 sellerivart (soovi korral)
- 1 purk võiube aedube (loputatud)
- 1 sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- 1,5l puljongit
- 1 spl oliiviõli
- 1-2 spl õunaäädikat
- Maitsestamiseks soola, pipart
- Serveeri maitserohelisega
Valmistamine
- Kuumuta poti põhjas oliiviõli, lisa hakitud sibul ja küüslauk.
- Mõne hetke pärast lisa ka riivitud porgand ja tükeldatud seller.
- Kuumuta hetkeks, siis lisa puljong.
- Paari minuti pärast lisa riivitud kapsas ja peet.
- Keeda senikaua, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed, siis lisa võioad.
- Keeda veel mõned minutid ja maitsesta soola-pipra ja õunaäädikaga.
- Serveerimisel puista peale maitserohelist.
Sellest kogusest jagub ca neljale sööjale või neljaks toidukorraks.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt