Veisehakkliha ja punaste ubadega täidetud suvikõrvitsad
◻️ Gluteenivaba ◻️ Laktoosivaba30 min
Koostisosad
- 150 g veisehakkliha
- Pool purki punaseid ube (näiteks see)
- 100 g naturaalset tomatipüreed (näiteks see)
- pool keskmist valget sibulat
- 2 küüslaugu küünt
- Peotäis värsket basiiliku
- 2 suvikõrvitsat
- 80 g (kerget) riivitud juustu (juustu võib asendada 2 spl maitsepärmiga)
Maitseainetest kasuta soola, pipart ning hästi sobivad ka pune, kuivatatud basiilik, tšilli vms.
Valmistamine
- Tükelda sibul ja küüslauk. Aja pann kuumaks, lisa ca 1 tl oliiviõli ja seejärel lisa kuumale pannile sibul ning küüslauk. Kuumuta neid veidi.
- Seejärel lisa pannile veisehakkliha. Kuumuta paar minutit, kuni liha hakkab vaikselt pruunistuma, nüüd lisa kurnatud oad, tomatipasta, värske basiilik ja maitsesta meelepäraselt. Hauta kastet tasasel tulel 3 minutit.
- Sama ajal lõika suvikõrvitsad keskelt pooleks ning kraabi seest välja suvikõrvitsa seemned, et tekiks paadike. Raputa suvikõrvitsapaadikese oõhja veidi soola. Tõsta oa-hakkliha segu otse pannilt suvikõrvitsapaadikeste sisse ning kõige peale raputa juust. Jaga ca 80 grammi riivitud juustu nelja paadikese peale ära.
- Pista täidetud suvikõrvitsad 180 kraadini eelkuumutatud ahju ca 15-ks minutiks.
Kui valmistad seda ühele, siis võid teha ka nii, et teed kastet vastavalt retseptile ning poole sellest kasutad järgmisel toidukorral, kas siis suvikõrvitsa või näiteks paprika sees.
2 suvikõrvitsapaadikest=10 GK
Kogusest jätkub 2 inimesele.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt