Skip to content

Veisehakkliha ja punaste ubadega täidetud suvikõrvitsad

◻️ Gluteenivaba ◻️ Laktoosivaba

30 min

Koostisosad

  • 150 g veisehakkliha 
  • Pool purki punaseid ube (näiteks see)
  • 100 g naturaalset tomatipüreed (näiteks see)
  • pool keskmist valget sibulat
  • 2 küüslaugu küünt
  • Peotäis värsket basiiliku
  • 2 suvikõrvitsat
  • 80 g (kerget) riivitud juustu (juustu võib asendada 2 spl maitsepärmiga)

 

Maitseainetest kasuta soola, pipart ning hästi sobivad ka pune, kuivatatud basiilik, tšilli vms. 

Valmistamine

  • Tükelda sibul ja küüslauk. Aja pann kuumaks, lisa ca 1 tl oliiviõli ja seejärel lisa kuumale pannile sibul ning küüslauk. Kuumuta neid veidi. 
  • Seejärel lisa pannile veisehakkliha. Kuumuta paar minutit, kuni liha hakkab vaikselt pruunistuma, nüüd lisa kurnatud oad, tomatipasta, värske basiilik ja maitsesta meelepäraselt. Hauta kastet tasasel tulel 3 minutit.
  • Sama ajal lõika suvikõrvitsad keskelt pooleks ning kraabi seest välja suvikõrvitsa seemned, et tekiks paadike.  Raputa suvikõrvitsapaadikese oõhja veidi soola. Tõsta oa-hakkliha segu otse pannilt suvikõrvitsapaadikeste sisse ning kõige peale raputa juust. Jaga ca 80 grammi riivitud juustu nelja paadikese peale ära. 
  • Pista täidetud suvikõrvitsad 180 kraadini eelkuumutatud ahju ca 15-ks minutiks. 

 

Kui valmistad seda ühele, siis võid teha ka nii, et teed kastet vastavalt retseptile ning poole sellest kasutad järgmisel toidukorral, kas siis suvikõrvitsa või näiteks paprika sees. 

2 suvikõrvitsapaadikest=10 GK

Kogusest jätkub 2 inimesele. 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt