Läätse-peedi hummus
◽ Vegan15 min
Koostisosad
- 200 g aurutatud/keedetud peeti
- 1 purk konserveeritud läätsesid (võid kasutada ka ise keedetud läätsesid, vajad 200 g keedetud läätsesid)
- 3 küüslauguküünt
- 2 spl sidrunimahla
- 200 ml oliiviõli
- 1 tl ürdisoola
- 2 spl tahiinit ehk seesamipastat (selle võib ka ära jätta)
- o,25 tl pipart
- 1 tl vürtsköömneid
- 1 tl värskelt riivitud ingverit või kuivatatud ingverit
- 0,5 tl kuivatatud tüümiani
Valmistamine
- Kui kasutad konserveeritud läätsesid, siis esmalt kurna läätsed ära.
- Seejärel seta kõik koostisosad köögikombaini või võimsamasse blenderisse ning surista ühtlaseks hummuselaadseks massiks.
- Serveeri hummust meelepäraste köögviljade või näkileibadega.
Sellest kogusest saab umbes 5 portsjonit.
120 g hummust = 5 GK
60 g hummust = 2,5 GK
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt